Obiceiuri alimentare din toata lumea

 

Obiceiuri alimentare inspirate din lumea întreagă

obiceiuri alimentare din toata lumea

 Adoptând unele obiceiuri alimentare din alte lumi vei realiza că există o multitudine de idei și de trucuri din care cu toții avem doar de câștigat.

 

Japonia

 Japonia ne duce cu gândul la pește, la tofu, la alge și la ceai verde. Însă înainte de a ne gândi la toate aceste ingrediente vedetă ar trebui să abordăm principul ancestral cunoscut sub numele de hara hachi bunme. Este vorba despre o regulă tradițională care ne recomandă să mâncăm până când suntem sătui în proporție de 80%. Iată o idee strălucită. Hara hachi bunme ne încurajează să acordăm o atenție sporită semnalelor de foame și de sațietate ceea ce ne permite să mâncăm respectându-ne apetitul și foamea. Evitând consumul unui număr prea mare de calorii favorizăm menținerea unei greutăți stabile.

 

Italia

 Sociologul Claude Fischler s-a interesat de alimentația specifică fiecărei țări în parte. Acesta a observat că americanii au tendința să fie mai stresați și mai anxioși din cauza alimentației. La polul opus se află italienii care sunt mai liniștiți și mai intuitivi, bazându-se pe câteva noțiuni simple precum varietatea și prospețimea. Italienii acordă o deosebită atenție calității produselor, dar și produselor locale. De altfel, în această țară a luat naștere mișcarea Slow Food, o mișcare ce încurajează o alimentație bună, curată și corectă.

 

India

 Leguminoasele nu prea figurează prin meniurile europenilor. Există persoane care nu le consumă deloc. Cu toate acestea, leguminoasele nu ar trebui să lipsească din alimentația unei persoane care își dorește să mănânce sănătos. Leguminoasele îți furnizează un număr mare de proteine, o mulțime de elemente nutritive, sunt bogate în fibre și aduc varietate în farfurie. Pentru asta, trebuie să te inspiri de la India care este cel mai important producător de leguminoase din lume.

 

Portugalia

 Portugalia este fără îndoială regina sardinelor. Sardinele sunt sănătoase și economice. Sardinele sunt bogate în acizi grași Omega 3, au un conținut mare de grăsimi nesaturate, sunt bogate în Vitaminele B12 și D, sunt bogate în proteine și oasele moi ale sardinelor au un conținut bogat de calciu.

 

Grecia

 Ulei de măsline, pește, lămâi, arome mediteraneene și…iaurt. Bucătăria grecească pune mare preț pe iaurt. Iaurtul natural se folosește pentru a înlocui o mare parte din maioneză în vinegrete sau în salatele de ton, de pui. Iaurtul se folosește pentru pregătirea celebrului sos tzatziki pe care îl putem pregăti în doi timpi și trei mișcări cu castraveți, mentă proaspătă și lămâie.