Cele mai bune rețete de verine

 

Cele mai bune rețete de verine

cele mai bune retete de verine

 Verinele sunt sic, creative și atât de draguțe… Verinele sunt formidabile – sunt delicios de cochete și extrem de frumoase din punct de vedere al designului. Acestea se prezintă în niște pahare cu niște mici specialități dulci sau sărate sub forma unor amestecuri delicate sau sub forma unor straturi colorate. La aperitiv, la antreu sau pe post de desert, verinele și-au găsit deja un loc de cinste în meniuri și este dificil sa ne imaginam o masa mai festivă fără ele. Iată câteva idei pentru a prepara și tu acest fenomen culinar.

 

Verinele în toate stările lor.

 Ideile de verine sunt multiple. De la tradiționala supă cremă calda sau rece, chiar o supa clasica sau ciorba, la un mix de salate, spume, creme sau piureuri, ai de unde alege. Te poți juca chiar și cu texturile – spuma – biscuiți și chiar și savorile dulci sau sărate. Poți încerca însă sa prepari în pahare și feluri de mâncare mai tradiționale precum risotto sau paella.

 Ideile pentru verine sunt deci multiple, nu lipsesc și rămâne doar ca tu sa te joci cu cele mai insolite asocieri si cu cele mai creative rețete. Lejere și savuroase, verinele se pot servi în orice moment al anului și aduc un omagiu fiecărui sezon – freash și lejere vara, calde și onctuoase iarna.

 

Verine pentru un anotimp mai cald.

 Poți încerca să servești supe în pahare pentru aperitiv. Poți încerca aici cele mai insolite combinații – supa de morcovi cu șofran, supa crema de sparanghel, cremă de dovlecel cu castane, etc.

 Poți exploata și rețetele mai tradiționale sau unele mai originale. Prezentate în verine acestea vor avea o cu totul alta savoare- piure de legume, crema de foie gras cu sos chutney cu mango, risotto cu șofran, etc.

 

Rețete de verine de vara.

 Vara trebuie sa privilegiezi cele mai fresh rețete- tartan de ton cu ardei roșii, salata de grepfruit si crab, somon cu branza, etc.

 Indispensabile și extrem de fresh sunt și supele reci – gaspacho cu un ușor gust picant, o supa rece cu castravete și cu menta sau o supa crema de dovlecel. Înghețata este și ea prietena cu verinele – poți încerca înghețată cu avocado, înghețată cu brânză de capra și cu ricotta…. inspirațiile sunt multiple și rezultatul este extrem de surprinzător de fiecare data.

 

Desert in verine

 In ceea ce privește desertul, aici te poți juca cu suprapunerile de straturi succesive și cu culorile. Mascarpone și căpșuni, petit-suisse si mango, panna cota si frăguțe, etc. Poți încerca și un trio de ciocolata, un crumble de fructe, un orez cu lapte sau o supa de fructe roșii.