Feluri în care poți prepara quinoa

 

5 feluri în care poți prepara quinoa

feluri in care poti prepara quinoa

 Cu siguranță că fenomenul ultimilor ani nu a avut cum să treacă şi pe lângă tine. Este vorba bineînțeles despre quinoa. O mică minune venită din America de Sud care este bio în mod natural şi care are o mulțime de beneficii.

 Quinoa este bogată în proteine, se poate digera foarte ușor și conține şi foarte puține calorii. Este cea mai bună alternativă la cerealele tradiționale, cum ar fi grâul sau orezul. Semințele sale rămân delicios de crocante după preparare şi gustul său neutru îi permite să fie extrem de versatilă şi să se combine de minune cu numeroase savori originale.

 Ai în dulap un pachet de quinoa pe care l-ai cumpărat de foarte mult timp şi cu care nu ştii ce să faci? Sau poate că deja consumi quinoa în fiecare zi şi nu mai ai inspirație pentru cele mai bune rețete? Îți venim în ajutor în acest caz cu cinci rețete.

 

Foloseste quinoa in risotto.

 Pe lângă modalitatea tradițională de preparare, quinoa se poate prepara la fel ca şi un risotto. Trage quiona puţin la tigaie cu ceapă şi cu ulei de măsline, adaugă apoi supa de legume puţin câte puţin. O metodă cu ajutorul căreia vei obţine un fel de mâncare foarte parfumat mai ales dacă îl vei aromatiza cu ierburi şi cu mirodenii.

 

Quinoa merge de minune in salate.

 O rețetă foarte practică dacă ai o cantitate mai mare de quiona. Mai adaugă pe lângă ea crudități, legume trase la tigaie, dar şi carne la grătar şi savurează-o rece în salată. Versiunea tabouleh cu roşii, ceapă şi pătrunjel este una extrem de savuroasă. Textura crocantă a seminţelor sale se pretează de minune cu tot felul de salate.

 

Umple legumele cu quinoa.

 Pentru un fel de mâncare cât mai sănătos şi cât mai complet poţi umple cu quinoa fiartă legumele precum dovlecei, roșii sau chiar ardei.

 

Quinoa in versiune dulce.

 Nu ai degustat până acum quinoa în versiune dulce? De ce nu? La fel ca şi orezul cu lapte sau prăjitura cu griş, quinoa se potrivește de minune cu savorile dulci pentru a se transforma în cel mai savuros desert. O poţi folosi alături de laptele de cocos sau de mirodenii precum scorțișoara sau nucșoara, cu fructele uscate sau cu un compot de fructe călduţ.

 

Galette cu quinoa.

 Amestecă quinoa cu ouă, cu puţină făină şi cu brânză răzuită. Frige galettele în puțin ulei și te vei bucura de cel mai delicios preparat, crocant dar şi extrem de savuros. Foarte ușor!

Care este modalitatea ta preferată de a prepara quinoa?

Categorie: