Popcorn versiune gurmandă

 

Popcorn versiune gurmandă: 6 feluri de a folosi altfel clasicul popcorn

popcorn versiune gurmanda

 Sărat, cu unt sau cu cașcaval, dulce cu caramel sau cu ciocolată, popcornul se consumă mai ales la cinema. Dar popcornul se poate consuma altfel și se poate găsi și la tine în farfurie. Te-ai fi așteptat la asta? Cu siguranță că nu. Știe cum să ne surprindă.

 

Popcornul are și reputația de « junkfood ».

 Dar popcornul în versiunea sa natur nu conține foarte multe calorii. Un castron mare de popcorn conține aproximativ 400 de calorii. Dar dacă mai are și unt peste devine de 4 ori mai caloric. Te ajuta însă și să obții niște rețete foarte originale.

 

Popcorn și supă.

 Orez, ceapa, cub pentru supe, putina smântână, nucșoară și la final și puțin popcorn. Cu textura sa crocantă acesta poate înlocui foarte bine crutoanele din supa pentru mai multa distracție în care porumbul este rege.

 

Pocorn pentru pesmet.

 Daca vrei ca alimentele pe care le prăjești sa fie mai originale, te poți baza pe pocorn. Pune în blender popcorn, putina ceapa trasa la tigaie, puțin usturoi pisat și amesteca totul pană obții o pasta omogena. Vei obține un fel de pesmet foarte lejer, delicios alături de un file de peste de exemplu.

 

Popcorn și salată.

 La fel ca și în cazul supei, pocornul poate să înlocuiască foarte bine crutoanele într-o salată. Iată o rețetă care merită sa fie încercată: țelina, morcovi răzuiți, câteva esalote și câteva felii de brânză. Pentru ca efectul de surpriza să fie și mai și pune salata și pocornul in doua boluri diferite și amesteca-le sub ochii invitaților.

 

Popcorn la aperitiv.

 Dacă vrei să prepari un aperitiv sărat cu putină brânză, cu putină paprika si putin popcorn. Încearcă și varianta cu roșie. Este delicioasa. Ai nevoie de suc de roșii de puțin ulei.

 

Popcorn și prăjituri.

 Toată lumea știe cum este popcornul dulce. Dar ați auzit pană acum de prăjitura cu popcorn? Punând în aluatul prăjiturii puțin popcorn vei obține un rezultat atât moale cat si crocant. Poți pune peste prăjitură caramel sau un glasaj peste care să adaugi și puțin popcorn. Un desert care arata bine si care are un gust delicios.

 

Popcorn și batoane de ciocolata.

 Te-ai saturat de clasicele batoane de cereale? Îți poți prepara la tine acasă niște batoane cu popcorn. Poți amesteca popcornul într-o salatieră cu tot ceea ce vrei: nucă de cocos, migdale, bucatele de ciocolata… Apoi, într-o tigaie la foc mic pune miere, zahar brun si putina sare și așteaptă pană se topește zahărul. Incorporează apoi și zaharul și pune amestecul pe o farfurie și așează-l la frigider timp de o ora. După asta îți vei putea tăia amestecul în niște batoane cu popcorn delicioase pe care le poți duce peste tot cu tine.

 

 

Alte idei de popcorn.

 Poți vărsa pur și simplu peste popcorn ciocolata topita sau perle multicolore dulci.

 - poți parfuma popcornul tău și cu parmezan.

 - în versiune sărată poți adăuga peste popcorn si puțin muștar.

 - îl poți încerca cu unt sărat și cu caramel.

Categorie: