Alternative delicioase la maioneză

 

Alternative delicioase la maioneză

alternative delicioase la maioneza

 Un lucru este evident. Maioneza este cel mai folosit sos la sandvișuri la alte feluri de mâncare delicioase. Se potrivește de minune cu o mulțime de ingrediente și se găsește şi deja gata preparată în toate magazinele. Dar variind sosul vei reuși să variezi şi plăcerile. Şi să prepari o altă variantă pentru maioneză nu este deloc greu. Iată câteva idei pentru a te delecta fără să te plictisești.

 

Sosul Aioli.

 Să nu crezi că sosul Aioli este o maioneză cu usturoi. În realitate este vorba despre un sos, ca şi o maioneză, preparat cu usturoi. Aici muștarul este înlocuit cu usturoi înainte să se adauge uleiul. Simplu dar extrem de eficient de exemplu pentru un sandviș cu pește.

 

Maioneza cu ierburi.

 Îţi poți prepara cea mai delicioasă maioneză cu ajutorul celor mai fine ierburi. Înainte de a amesteca sosul pune la amestecul de ou și muștar ierburi fine mărunțite precum busuioc, pătrunjel, anason sau tarhon. Le poți folosi singure sau în amestec. O idee foarte bună pentru o reţetă cu pui.

 

Sosul Mousseline.

 După ce ai preparat maioneza, adaugă peste un albuș bătut spumă. Mai aerat, acest sos este perfect pentru un sandviș cu sparanghel sau cu fructe de mare.

 

O maioneză mai light.

 Evită produsele din comerț, așa-zise mai light. Mai bine prepară o maioneză în care să înlocuiești muștarul cu un iaurt mai lejer. Mai poți folosi şi brânză sau un ou fiert tare. Mai adaugă puțină lămâie şi puțină ţibuletă pentru a-i pune gustul în valoare.

 

O maioneză cu anşoa.

 O idee extrem de simpatică pentru o rețetă pe bază de pește şi de ouă fierte. Amestecă felii de anşoa cu ouăle, cu muștarul și cu uleiul de măsline.

 

Un sos Rouille.

 Este un sos bine cunoscut de către cei care iubesc supele cu pește. Este un sos foarte savuros ideal pentru cei care iubesc sandvișurile cu produse din mare. Trebuie să amesteci doi căței de usturoi cu un ardei mic iute, cu o lingură de ulei şi cu un pumn de miez de pâine înmuiată în apă.

 

O maioneză fresh.

 Vino cu mai multă prospețime pentru sandvișul tău şi pune puțin suc de lămâie în ea şi mentă mărunțită. Mai poți înlocui menta şi cu frunze de coriandru. O variantă care merge de minune cu crabii şi cu avocado.

 

O maioneză condimentată.

 Nu neapărat picantă. Condimentele sunt cele care pot pune foarte bine în valoare un sos şi vin şi cu o notă de exotism minunată. Adaugă puţin curry dar şi puţin sos Worchestershire. Dar mai poți varia şi stilurile şi poţi adăuga condimente mexicane sau indiene în loc de curry.

 

O maioneză verde.

 Puțină verdeață nu strică nimănui. O maioneză verde pe bază de cresson, pătrunjel, anason şi spanac piure amestecate cu maioneza clasică cu siguranță că este altceva.

 

Un sos cocktail.

 Cu siguranță o variantă foarte cunoscută. Pune puțin ketchup şi coniac în maioneză pentru cei mai delicioși creveți.

Tu ce alternativă la maioneză vei alege?

Categorie: