Prepara o vinegretă home-made

 

Trucuri şi sfaturi pentru a prepara o vinegretă home-made

prepara o vinegreta home made

 Ai obiceiul să îţi cumperi vinegreta? Dacă da, cu siguranță că nu te-ai gândit până acum la faptul că ai putea să îţi prepari singur sau singură vinegreta acasă. Dar vinegreta din comerț nu prea are o influență bună asupra stării de sănătate. Şi dacă mănânci o salată, care se presupune că este sănătoasă, vinegreta ar trebui să fie şi ea la fel de sănătoasă ca şi acestea. Nu-i aşa?

 

De ce să apelezi la o vinegretă home-made?

 Pentru mai multe motive- nu durează decât câteva minute, costă mai puțin şi ai deja cu siguranță toate ingredientele la îndemână… şi cu siguranță deoarece folosești ingrediente de cea mai bună calitate care sunt şi cele mai bune pentru sănătate.

 

Iată acum de ce ar trebui să o prepari cât mai des și nu ar trebui să o cumperi.

 - vinegreta conține agenți de conservare controversați pentru a acesta să țină cât mai mult.

 - vinegreta cumpărată conţine cel mai adesea şi foarte mult zahăr şi cel mai adesea şi cele mai rele tipuri de zahăr care există. Aici intră şi fructoza conținută de siropul de porumb şi sucroză lichidă, etc.

 - varietățile cele mai ieftine sunt cele mai nocive pentru sănătate.

 - vinegretele de pe piață conțin şi savori, arome şi coloranți artificiali.

 - conțin şi cel mai adesea şi faimoasele ingrediente „care nu se pot pronunţa” dar care trebuie să fie eliminate din alimentaţie.

 Atunci când îţi prepari propria vinegretă la tine acasă, cel mai adesea te foloseşti de cele mai proaspete ingrediente, care corespund unei mâncări adevărate şi potrivite şi nu produse chimice.

 

Ingrediente de bază pentru o vinegretă home-made

 O vinegretă home-made poate să conțină o mulţime de ingrediente, care mai de care mai diverse dar trebuie să aibă mereu trei ingrediente de bază:

 - ulei. Folosește de exemplu un ulei de măsline de calitate, ulei de floarea soarelui sau de nuci, chiar şi de avocado.

 - un acidifiant. Aici poate fi vorba despre oţet de vin, de cidru, balsamic sau despre suc de lămâie sau de lime.

 - un agent de îngroșare. Adică un ingredient care să ajute vinegreta să se emulsifieze. Aici poate intra un muştar de Dijon, un iaurt, miere, maioneza sau siropul de arţar, etc.

 Poți încerca să prepari o vinegretă de bază cu ulei de măsline, cu oțet de vin şi cu usturoi, muștar şi eşalote. Mai adaugă sare şi piper şi ierburi fine. Ideală pentru salate.