5 feluri savuroase de a prepara mămăliga

 

Mămăliga merită un loc de cinste la tine în bucătărie

5 feluri savuroase de a prepara mamaliga

 Un fel de mâncare deja clasic, servit de obicei alături de brânză, lapte sau slănină, mămăliga este un produs foarte versatil care se poate folosi în foarte multe feluri. Se poate degusta alături de toate tipurile de carne dar şi de un sos de roșii.

 Mămăliga este un produs mai original decât orezul sau decât pastele, care merită un loc de cinste la tine în bucătărie. Iată cinci feluri în care o poți savura.

 

Prepară un piure onctuos.

 Mămăliga preparată cu lapte sau apă şi presărată cu o bună doză de parmezan este ideală alături de tot felul de tocănițe sau de sos de roșii. Poți adăuga lângă mămăligă și o supă de legume sau un lapte de cocos pentru cea mai onctuoasă versiune plină de savoare. Poți încerca și varianta pe un pat de legume sau de carne.

 

Cartofi prăjiți originali din mămăligă.

 Iată rețeta ideală pentru a prepara resturile de mămăligă. Varsă mămăliga fiartă într-un vas care să nu fie foarte înalt. Când se va răci, aceasta va forma o materie compactă. O vei putea astfel tăia şi frige la fel ca şi cartofii prăjiți. Îi poți degusta așa, natur sau alături de un sos pesto sau de roșii pentru cei mai gurmanzi.

 

Biscuiți dulci sau sărați.

 Textura ușor granulată a mămăligii este foarte interesantă pentru a prepara cu ea cei mai delicioși biscuiți. Poți prepara niște biscuiți sablați sărați pentru aperitiv cu măsline şi cu roșii confiate, niște biscotti cu migdale şi cu lămâie sau orice alt tip de patiserie. Gustul său neutru şi ușor dulce îi permite asta.

 

Mămăligă în versiune dulce pentru micul dejun.

 Pentru fanii orezului cu lapte sau a prăjiturilor cu griș, mămăliga este cea care le va revoluționa micul dejun sau orice tip de gustare. Fiartă în lapte, mămăliga pusă în valoare cu un strop de miere şi cu niște fructe uscate se poate transforma în cel mai delicios şi gurmand desert.

 

Pentru a te bucura de cea mai crocantă variantă de pesmet.

 Nu mai ai pesmet? Nu intra în panică. Îl poți înlocui fără probleme cu mămăliga. Vei obține cele mai crocante preparate de cea mai aurie şi mai frumoasă culoare. Este cea mai bună deci pentru cei care sunt intoleranți la gluten.

 O altă idee - mai poți încerca să prepari un fazan cu vin roșu, cu struguri şi cu mămăligă.

Care este felul tău preferat de a prepara mămăliga?

Categorie: