Retete cu fenicul

 

Feniculul – crud sau preparat?

retete cu fenicul

 Feniculul este o legumă cu un gust care ne duce ușor cu gândul la anasonul stelat. Este si crocant și vine cu mai multă prospețime pentru felurile tale de mâncare din această toamna. Descoperă rețetele noastre care te vor ajuta să prepari în diferite feluri feniculul.

 Folosirea feniculului în bucătărie se datorează italienilor. Înainte era folosit doar pentru virtuțile sale medicinale. Optează pentru niște bulbi mici care sunt mai fragezi.

 

Fenicul crud.

 Feniculul poate fi prezent sub diferite forme în salate. Se poate mărunți foarte fin, în bucățele mici sau fășii. Cu gustul său minunat se pretează de minune amestecurilor dulci şi sărate. Te poţi amuza preparând cele mai variate salate compuse.

 

Fenicul cu smochine.

 Taie mărunt doi bulbi de fenicul, taie rondele fine un castravete. Adaugă şi patru smochine proaspete tăiate şi ele bucățele. Stropește totul cu o vinegretă pe bază de ulei de măsline şi oțet de cidru.

 

Fenicul cu mere.

 Taie mărunt doi bulbi de fenicul şi două mere. Mai taie şi o țelină în fășii fine. Stropește totul cu puțin iaurt natural şi cu un strop de muștar. Mai adaugă şi sare şi ţibuletă.

 

Fenicul cu piersici.

 Taie bucățele 4 piersici şi 4 bulbi de fenicul. Stropește totul cu miere, cu suc de lămâie şi cu puțin ulei de măsline. Adaugă sare şi piper, puțină scorțișoară şi ierburi aromatice proaspete.

 

Fenicul cu portocale.

 Taie bucățele două portocale şi taie mărunt şi 4 bulbi de fenicul. Adaugă miez de nuci, stropește totul cu ulei de nuci şi asezonează după gust.

 

Doradă la cuptor cu fenicul.

 Rețeta este una extrem de simplă, dar eficientă. Blanşează 4 bulbi de fenicul şi pune pe o tavă dorada. Pune în interiorul peștelui puțin cimbru și asezonează. Mai adaugă în jurul peștelui bulbii de fenicul tăiați în două și puțin usturoi tocat. Stropește cu ulei de măsline şi dă totul la cuptor.

 

Fenicul cu scoici.

 Trage la tigaie cu puțin ulei de măsline, cu o citronella mărunțită şi eşalote bulbii de fenicul. Adaugă după cinci minute și scoicile şi lasă-le pe foc până se deschid. Asezonează totul şi gustă imediat.

 

Fenicul in tajine cu carne de miel.

 Mai folosește şi pere pe care să le folosești alături de fenicul şi carnea de miel la o tajină delicioasă. Bulbii de fenicul trebuie doar trași la tigaie cu puțin ulei, zahăr şi cimbru.

 Feniculul este ideal alături de pește sau de fructe de mare şi se poate prepara în cele mai diferite feluri.

Categorie: