Gustul dulce-sarat in retete

 

Dulce-sărat, cea mai savuroasă alianță

gustul dulce sarat in retete

 Gustul dulce-sărat… îl iubim sau îl iubim. Nu exisă cale de mijloc. Chiar şi cei mai reticenți au fost seduși de şi au apreciat măcar o dată o rețetă cu această combinație de gusturi. Nu, nu este vorba despre a-ţi săra cafeaua sau despre a-ți îndulci friptura. Pentru a varia plăcerile, pentru a delecta copiii, pentru a-ți uimi invitații sau pentru a reinventa unele feluri de mâncare emblematice, iată câteva sfaturi şi trucuri.

 

Încă mai eşti reticent?

 Încearcă să folosești gustul dulce-sărat pentru aperitive, în mici tuşe. Dar nu trebuie să adaugi zahăr peste tot. Te poți baza fără probleme pe miere, pe siropul de arţar sau pe caramel. Alături de brânză sau de mini tartele tatin cu legume sunt ideale. Te poţi juca şi cu prospețimea în cele mai originale salte şi să adaugi în ele fructe- grepfrut, portocale, smochine, mango sau pur şi simplu mere sau struguri. Fructele uscate au şi ele cel mai bun gust.

 

Toasturi cu brânză şi miere

 Toasturile cu brânză şi cu miere sunt deja un clasic atunci când vine vorba despre gustul dulce şi sărat. La fel ca şi creveții cu ananas sau cu grepfrut. Cu un mic sos cocktail sunt delicioase. Produsele de mare apreciază în general dulceața fructelor. Deci poți încerca niște frigărui de Saint – Jacques cu citrice.

 

Aperitiv dulce-sarat

 Ideile nu lipsesc atunci când vine vorba despre ora aperitivului. Poţi tăia felii niște piersici în sirop, să le pui pe fundul unui pahar şi să mai adaugi ton cu maioneză şi încă un strat de piersici. Mai simplu este un aperitiv compus din smochine şi brânză.

 

Dulce-sarat in mancare

 În feluri de mâncare, trăiască fructele. Carnea iubește fructele. Puiul sau șunca sunt delicioase alături de un chutney cu fructe. Mai sunt şi faimoasele raţă cu portocale, porc cu ananas, iepure cu prune sau chiar curcan cu prune.

 

Ciocolata in combinatie dulce-sarat

 Ciocolata este şi ea ideală pentru această combinație. Rafinată şi delicată aceasta pune de minune în valoare savorile fără să denatureze gusturile. Mai poţi folosi şi mierea în marinate, alături de soia, cu cimbru, alături de carnea de miel, de porc sau vinetele cu iaurt.

 

Vanilie si scoici

 Vanilia este divină alături de scoicile Saint-Jacques. Nu se folosește doar pentru prăjituri.

 

Desert dulce-sărat

 Un desert dulce-sărat, de ce nu. Cel mai bun şi mai simplu este untul sărat cu caramel. Alte idei: un jeleu de pere cu brânză, brânză cu dulceață, o tartă cu brie, o prăjitură cu morcovi, fistic cu miere şi cu migdale.

Categorie: