Adopta Quinoa in alimentatie

 

Quinoa şi trei motive de a o iubi

adopta quinoa in alimentatie

 Ai auzit peste tot despre quinoa dar nu o folosești deoarece nu o cunoști? Rău faci, deoarece este un aliment polivalent care are o valoare nutritivă mult mai mare decât alte cereale. Este timpul să schimbi asta. Totul sau aproape totul despre quinoa și trei motive de a o iubi.

 

Ce este Quinoa?

 Se spune ca quinoa este o cereală la fel ca şi grâul sau ca și orezul, dar de fapt, quinoa este o pseudo-cereală. Aceasta provine de la o plantă care este în aceeași familie ca și a sfeclei. Semințele sale sunt minuscule, în jur de 2mm.

 

3 motive bune de a o adopta Quinoa .

 - quinoa nu conține gluten deci este perfectă pentru cei care suferă din cauza intoleranței la gluten.

 - quinoa are un nivel destul de ridicat de proteine – 13,8 grame pentru 100 de grame, ceea ce o face să fie comparabilă cu laptele. Deci este extrem de bogată în magneziu şi fier.

 - quinoa se găsește sub diferite forme – semințe – ideale pentru a înlocui orezul pentru salate, sub formă de făină pentru a veni cu o nouă savoare pentru muffins, sau sub formă de fulgi, ideală pentru un mic dejun plin de vitalitate.

 

Iată trei idei de rețete pe bază de quinoa.

 - salată de quinoa, brânză feta, broccoli și ridichi. O salată ideală pentru vară pentru un mic brunch vegetarian.

 - tabouleh de quinoa. Se poate degusta alături de preparate la grătar. Quinoa poate să înlocuiască foarte bine tradiționalul bulghur.

 - quinoa cu stafide şi cu ulei de măsline. Un fel de mâncare care se poate degusta singur sau alături de carne albă. Se poate prepara extrem de ușor și se poate înlocui quinoa cu alte cereale la alegere.

 În salate, pe post de garnitură sau în sote alături de legume, quinoa se poate prepara cu toate sosurile.