Idei si retete originale cu legume

 

Idei și rețete originale pentru a mânca legumele pe care nu prea le apreciezi

idei si retete originale cu legume

 Știm cu toții ca un aport zilnic de legume și fructe este esențial pentru sănătate. Dar uneori se poate transforma într-o adevărată corvoada. Mai ales în cazul copiilor. Ce ar fi însă să încerci să prepari legumele si altfel? Înghețata, brownie, prăjituri…. Iată câteva idei luminoase pentru a-ți lua fără probleme doza zilnica de verdeață.

 

Înghețată cu sfeclă.

 In versiune proaspătă, sfecla are un parfum foarte dulce și se folosește uneori pentru prăjiturile cu ciocolata. Sfecla roșie este plina de potasiu, vitamine și fier și vine cu o culoare fuchsia minunata pentru toate preparatele. Putin suc de sfecla pentru glasarea prăjiturilor va veni cu mai multă veselie pentru prăjiturile tale. Prepara o înghețată cu ciocolata și cu sfeclă.

 

Brownie cu dovlecel.

 Ce zici de o prăjitură negresă fără gluten cu dovlecel și cu bucatele de ciocolata? Dovlecelul este o sursa minunata de vitamine, de potasiu și vine cu o textura mai moale pentru pâine, prăjituri sau muffins. Si într-o negresa nu vei simți gustul de dovlecel ci cel de ciocolata.

 

O prăjitură cu spanac.

 Da, ai citit bine. Poți prepara o superba prăjitură verde cu spanac, cu cacao pudra și cu un glisaj de vanilie de jur împrejur și în mijloc.

 

Un smoothie cu varza kale și cu grepfruit.

 Varza kale este o legumă foarte la moda în ultimul timp. Frunzele de varză kale într-un smoothie cu fructe este o idee neașteptată dar excelentă. Un smoothie cu varza kale și cu grepfruit și cu o bucata de ananas este o opțiune delicioasă.

 

Sos pesto cu anghinare și cu lămâie.

 Anghinarea este plină de anti-oxidanti și de fibre care facilitează digestia. Anghinarea este ideală pentru marinate sau pentru grătar și este excelentă într-un sos pesto.

 

Budincă cu ciuperci.

 Ciupercile se folosesc de obicei în risotto sau la paste. Poți încerca o delicioasa budincă cu ciuperci, cu usturoi și cu ricotta.

 

Caviar de vinete.

 Prăjește vinetele și amesteca-le cu suc de lămâie, cu pătrunjel și cu sare, dar și cu chimion, și usturoi. Vei obține astfel un delicios caviar de vinete în care poți înmuia pâine sau legume crude.

 

Pâine cu morcovi, cu dovlecei și cu mere.

 Iată o modalitate practica de a consuma porția zilnica de fructe și de legume. Le poți integra într-un aluat pentru pâine. După ce pâinea este gata fă un glasaj cu brânză. Poți parfuma pâinea și cu scorțișoară, cu cuișoare sau cu nuscsoară.

Categorie: