Lavanda în bucatarie

 

Rețete diverse cu lavanda

lavanda in bucatarie

 Ce ai zice dacă ai veni cu o notă din Provence la tine în bucătărie? Este foarte uşor datorită lavandei!

 Lavanda este ideală pentru a parfuma dulapurile dar are şi un loc de cinste în bucătărie. Atenţie însă, deoarece lavanda are un gust pronunțat şi cel mai bine ar fi să o folosești cu moderaţie. De asemenea, este imperativ să foloseşti lavanda care nu este tratată chimic pentru orice folosire comestibilă.

 

Lavanda pe post de antreu cu brânză de capră.

 Brânza iubeşte mierea deci cel mai bine ar fi să foloseşti mierea de lavandă sau siropul de lavandă direct vărsat peste o tartină cu brânză gratinată. Pentru sirop trebuie să pui la fiert 20 cl de apă şi 150 de grame de zahăr. Adaugă apoi o lingură de flori de lavandă şi lasă totul la infuzat timp de 15 minute. Filtrează totul şi pune rezultatul într-o sticlă sterilizată.

 

Lavanda cu legume.

 Pune la fiert legumele – morcovii sau dovleceii şi pune şi flori de lavandă în apa în care fierb. Vei obţine cele mai parfumate legume şi un fel de mâncare original ideal alături de carnea de porc şi de carnea de pui.

 

Lavanda cu miel.

 Amestecă puţin cimbru şi rozmarin cu flori de lavandă uscate. Freacă carnea de miel cu acest amestec apoi pune carnea la grătar.

 

Lavanda pe post de desert, intr-un gem.

 Fie că vorbim despre un gem de piersici, de nectarine, de caise sau de un jeleu de mere sau de pere, pune în amestec puţină lavandă. Lavanda va parfuma minunat gemul. Ai nevoie de 1 kg de fructe, de 1 kg de zahăr, de sucul de la lămâie şi de flori de lavandă.

 

Lavanda intr-o cremă de zahăr ars.

 Este un desert clasic, este desertul care a marcat intrarea lavandei în domeniul bucătăriei. Amestecă 4 gălbenuşuri de ou cu 30 de grame zahăr pudră. Amestecă 25 cl de smântână lichidă cu 1 lingură mare de flori de lavandă. Amestecă smântâna caldă cu un amestec din ouă şi zahăr apoi pune totul pe bain-marie.

 

Lavanda cu caise.

 Caisa si lavanda sunt cea mai gurmandă combinaţie. Trage la tigaie caisa cu unt si stropeşte totul cu miere de lavandă de exemplu.

 

Lavanda in îngheţată.

 Pune la fiert 25 cl de lapte şi 25 cl de apă dar şi 125 de grame de zahăr pudră. După ce ai luat totul de pe foc mai pune 2 linguri de flori de lavandă şi lasă totul la infuzat peste noapte la frigider.

Categorie: