Retete pe baza de ciuperci

 

Rețete delicioase pe bază de ciuperci

retete pe baza de ciuperci

 Nu toate ciupercile sunt comestibile, dar cele care se pot mânca schimbă total gustul unor feluri de mâncare de care nu te mai poți sătura. Aceste mici minuni conțin şi Vitamina D, care este destul de greu de obținut din alte alimente. Ciupercile sunt şi extrem de delicioase. Dacă încă nu v-ați convins, iată câteva propuneri de feluri de mâncare în care ciupercile sunt la loc de cinste.

 

Ciuperci cu somon.

 Combinate cu somon, ciupercile eliberează un gust special pe care trebuie să îl încerci fără a mai sta prea mult pe gânduri. Trebuie să tai bucățele ciupercile și să le tragi la tigaie cu ardei verde tăiat şi el fin sau cu usturoi. Adaugă și puțin porumb și lasă amestecul să se îngroaşe. Asezonează cu sare şi piper şi puţin ulei de măsline somonul pregătit la cuptor.

 

Ciuperci cu burger.

 Da, ai citit bine. Data viitoare când ai poftă de un hamburger dar nu prea te încântă grăsimile saturate sau caloriile, poți miza pe un burger gastronomic pe bază de ciuperci. Mizează pe niște ciuperci Portobello care au un gust de carne foarte delicios și care se potrivesc de minune cu garnitura unui hamburger. Pune pălăriuţa de la ciuperci pe grătar până este moale şi apoi aşeaz-o pe chiflă. Mai pune şi brânză topită şi ceapă sotată.

 

Ciuperci cu frigărui.

 Frigăruile sunt cele mai ușor de preparat și le poți personaliza la infinit pentru a satisface toate gusturile. Ciupercile vor veni cu un gust delicios pentru frigăruile tale. Pune-le pe grătar alături de bucăţi de cartofi şi de carne tăiată cubuleţe. Ciupercile se potrivesc foarte bine şi cu carnea de pui, cu roşiile, cu carnea de porc sau cu ardeii. Ai de unde alege pentru a prepara cele mai delicioase frigărui.

 

Ciuperci cu paste.

 Nu te-ai gândit până acum să prepari ciupercile cu paste? Trebuie neapărat să încerci. Savoarea celor două ingrediente amestecate este cu adevărat delicioasă. Amestecă ciupercile tăiate bucăţele cu următorul tău sos pentru spaghete sau trage-le la tigaie cu ulei de măsline, cu vin alb şi cu usturoi. Varsă sosul obținut peste spaghete. Ciupercile preparate în cremă de usturoi, sare şi piper sunt şi ele o masă delicioasă. Penele sunt şi ele delicioase alături de ciuperci şi brânză. Tagliatellele cu ciuperci şi cu şofran roşu vor veni cu un rezultat surprinzător şi suculent în acelaşi timp.

 

Ciuperci cu orez.

 Un risotto cu ciuperci şi cu mascarpone. Un magnific risotto astfel preparat.

Categorie: