Cum preparam untul aromat

 

Cinci feluri de unt aromat

cum preparam untul aromat

 Puțini dintre noi știu cum se prepară untul aromat și ce savoare poate acesta da unui anumit preparat culinar. Untul aromat îmbunătățește gustul sosurilor, condimentează diverse paste și completează perfect fripturile la grătar.

 

Unt aromat cu muștar și miere

 Untul (circa 200 de grame) trebuie să fie la temperatura camerei, moale, ușor de modelat. Acesta se freacă cu o lingură de lemn și se lasă la temperatura camerei vreme de un sfert de oră. Se adaugă sare fină, o linguriță de muștar boabe, mai închise la culoare, și o linguriță de miere și se amestecă bine. Untul astfel obținut se transferă într-o formă mică, tapetată cu folie de aluminiu, și se ține la frigider vreme de trei ore, înainte de a fi folosit. Păstrați untul cu muștar și miere timp de o săptămână acoperit cu folie de aluminiu.

 

Unt aromat cu ienupăr și gogoșar

 Untul la temperatura camerei se freacă cu o lingură de lemn, și se lasă la odihnit vreme de un sfert de oră. Se incorporează apoi în acest unt o linguriță de bobe de ienupăr, strivite cu un bătător de șnițele și cubulețe mici de gogoșar murat și uscat bine. Se adaugă sare, piper alb măcinat și, dacă aveți posibilitatea, o linguriță de gin. Se păstrează acoperit la frigider vreme de 7 zile.

 

Unt aromat cu piper colorat

 Cele 200 de grame de unt se freacă cu o lingură de lemn și după ce se lasă un sfert de oră, se incorporează în el câte jumătate de linguriță de piper boabe negru, alb, roșu și verde. Puneți untul în forma tapetată cu folie de aluminiu la frigider și folosiți-l la diverse sosuri.

 

Unt aromat cu coajă de citrice

 Spălați bine o portocală, o lămâie, se usucă și se rad pe cea mai fină dintre răzătoare. În cele 200 de rame de unt frecat se adaugă coaja de citrice rasă și o lingură de suc proaspăt de portocală, se amestecă și se procedează la fel ca și în cazul celorlalte rețete. Acest tip de unt este ideal pentru prăjituri și torturi.

 

Unt aromat cu ierburi aromate

 Untul pregătit se amestecă cu sare fină, piper alb măcinat și o linguriță de suc de lămâie și se adaugă apoi ierburile aromate tocate mărunt (pătrunjel, mărar, măghiran, salvie și rozmarin), spălate în prealabil, și uscate pe un șervet de hârtie.