Secretele unui sos Pesto reusit

 

Secretele unui sos Pesto reușit

secretele unui sos pesto reusit

 Sosul Pesto este un sos italian, întâlnit mai ales pe malul Mediteranei și în restaurantele de lux italienești și franțuzești. Acum, sosul Pesto nu mai este un secret pentru nimeni și toate gospodinele îl pot prepara în casă pentru a fi servit alături de diverse combinații de alimente, în principal alături de o farfurie de paste delicioase.

 

Rețeta originală de sos Pesto

 Rețeta originală de sos Pesto se prepara în tihnă, într-un mojar din marmură cu un pisălog de lemn. Aici se pisau frunze de busuioc spălate și uscate, câțiva căței de usturoi, sare grunjoasă și se amesteca bine până se obținea o cremă. Apoi se adăugau câteva semințe de pin și ulei de măsline, și se consuma împreună cu cartofi fierți ori carne de vită.

 

Sosul Pesto în lume...

 În lume, sosul Pesto se servește în mod diferit. În Franța, spre exemplu, sosul Pesto conține numai busuioc, usturoi și ulei de măsline, și brânză opțional. În Europa, sosurile Pesto sunt numeroase și rețetele conțin ruccola, măsline negre, coriandru sau ciuperci. Peru este renumit pentru sosul Pesto ce conține spanac în loc de busuios.

 

Mod de preparare a sosului Pesto

 Sosul Pesto se prepară relativ ușor. Acesta este folosit ca și aliment dar de asemenea este bun în cazuri de tuse și boli ori tulburări intestinale, cu proprietăți laxative. Sosul Pesto se prepară din câteva frunze de busuioc proaspete, două linguri de semințe de pin, patru căței de usturoi mari, două linguri de parmezan și două linguri de ulei de măsline. Se strivesc cățeii de usturoi în mojar, semințele de pin ori nucile și parmezanul ras amestecându-se bine. Se adaugă busuiocul și uleiul de măsline până ce se obține un sos fin și se servește cu salate, carne de vită, cartofi ori paste.

Categorie: