Marinate pentru carne și peste

 

Diferite tipuri de marinate pentru carne și peste

marinate pentru carne si peste

 Daca tot am vorbit despre grătar și dacă v-am spus ca marinatele făcute în casa sunt cele mai bune, ne-am gândit sa va venim în ajutor cu câteva idei de marinate.

 Atunci când vorbim despre grătar, cârnații, carnea de pui, micii, carnea de porc sau de vita sunt cel mai adesea cele mai populare. Si nu multi sunt cei care se gândesc sa diversifice și sa își îmbunătățească grătarele. Dar marinatele iți vin în ajutor și sunt cele care te ajuta sa diversifici savorile si deliciile.

 

Simple si variate – marinate pentru grătar.

 Marinatele sunt cel mai adesea pe baza de ulei de măsline și de lămâie. Dar și alte ingrediente mai originale se pot folosi. De exemplu mierea este cea care va veni cu o tușă de exotism și cu un gust dulce-sărat.

 

Un grătar mai clasic?

 Lasa la marinat carne roșie sau carne de porc într-un amestec de ulei de măsline și de ierburi aromatice de Provence. Simplu și eficient.

 

Un grătar cu un gust mai pronunțat?

 Poți încerca sa prepari și iepurele la grătar dar trebuie sa te gândești ca este o carne care are nevoie de mai mult timp de pregătire și pentru acest lucru marinata este indispensabila. Poți opta pentru un amestec de ulei de măsline- coriandru- ghimbir, suc de lămâie, sare, piper care poate sa fie pregătit cu o zi înainte.

 

Un grătar cu carne de peste?

 Tonul va fi delicios dacă îl vei marina cu ulei de măsline cu lămâie în care ai adăugat și putina tibuleta. Cei care iubesc acest gust pot adăuga și puțin usturoi sau piper. Acest amestec se potrivește de minune și cu pestele spada. Poți încerca sa prepari și păstrăvii în papiota și langustinele cu usturoi la grătar.

 

Îți place foarte mult gustul dulce-sărat?

 Poți încerca acest tip de marinata pentru carnea de porc. Doua linguri de ulei de măsline, doua de oțet balsamic, doua de miere lichida, o lingura de mustra, usturoi, putina sare și piper și gata. Un gust minunat care iți va încânta toți invitații.

 

Grătar cu gust indian la tine acasă?

 Poți încerca condimentele tandoori masala pe care sa le amesteci cu iaurt natur, cu curry și cu ulei de măsline. Carnea va fi delicioasa alături de orez.

 

Grătar și o plimbare orientala în timpul mesei.

 Poți încerca sa iți caramelizezi rețetele. Lasa o noapte carne de pasare într-un amestec de miere sau sirop de arțar cu sos de soia, cu usturoi mărunțit și cu lămâie. Poți încerca sa cumperi și sosul Hoisin pentru a sublima și mai tare gustul cărnii la grătar. Este delicios.

 

O marinata cu coriandru și cu paprika.

 Paprika este un condiment magic care vine atât cu savoare cat și cu culoare. Este ideala pentru miel dar se poate folosi și cu carnea de pui, de vita, cu cartofi, cu creveți sau cu peste.

 

O marinata cu bourbon și cu ketchup.

 Pe lângă faptul ca vei conferi un gust unic cărnii tale, preparatele tale vor avea și un gust ușor caramelizat.

 

O marinata chermoula.

 Este o marinata pe baza de coriandru, de usturoi, de menta, de ulei de măsline și de lămâie. Este excelenta alături de peste.

 Poți încerca sa adaugi în marinata și bere și vei obține un preparat care va conferi un gust unic cărnii la grătar.

 

O marinata pentru cei care iubesc gusturile mai profunde sau mai pronunțate.

 Iata o idee pentru cei care iubesc senzațiile forte. Este de ajuns dacă optezi pentru condimentele cajun. Poți încerca și o marinata cu lămâie și cu salvie pentru grătar. Ideala pentru carnea alba și pentru peste. Parfumul salviei se va potrivi de minune cu aciditatea lămâiei.

Te-am convins sa încerci și tu marinata?

Categorie: