Retete cu busuioc

 

Rețete delicioase cu busuioc

retete cu busuioc

 Cultivat de câteva decenii încoace în Asia și în India busuiocul vine cu un strop de soare pentru felurile tale de mâncare. Busuiocul este foarte parfumat și se poate folosi pentru asezonarea felurilor de mâncare din lumea întreagă.

 Folosit proaspăt, busuiocul este o plantă care vine cu niște cantități importante de Vitamina C și A. În plus, vine și cu un acid rozmarinic care este un anti-oxidant, un anti-îmbătrânire și care contribuie și la o bună stare de sănătate şi de bine. Busuiocul se poate folosi pentru foarte multe feluri de mâncare, fie ele dulci, fie ele sărate. Prospețimea sa și gustul lejer de lămâie fac ca busuiocul să fie ideal alături de uleiul de măsline, de usturoi și de lămâie.

 

Ulei de măsline infuzat cu busuioc.

 Uleiul de măsline infuzat cu busuioc se poate folosi într-o vinegretă pentru a asezona salatele dar și alături de produsele preparate la grătar. Pentru a prepara un ulei de măsline infuzat cu busuioc ai nevoie de o ceașcă de ulei de măsline și de două cești de frunze de busuioc. Frunzele de busuioc trebuie să le pui la fiert în apă și să le blanşezi. Busuiocul trebuie să fie redus în piure alături de uleiul de măsline.

 

Ceai cu busuioc.

 Ceaiul cu busuioc este un foarte bun digestiv. Datorită faptului că face parte din familia mentei se poate consuma la sfârșitul mesei. Pentru a realiza un ceai cu busuioc fresh, pune la fiert echivalentul unei cești de apă și 2 linguri de busuioc mărunțit. Lasă totul la infuzat între 5 şi 10 minute. Dacă preferi să consumi această băutură dulce, îi poți adăuga şi miere. Nimic mai ușor.

 

Creveți cu busuioc la grătar.

 Este o rețetă care merge de minune atât cu creveți cât și cu unii pești. Înmoaie busuiocul și pune-l apoi la grătar. Pune apoi și creveții peste.

 

O cremă pentru desert cu busuioc.

  Pentru o cremă de busuioc ai nevoie de smântână lichidă, de zahăr, de un buchet de busuioc, de o frunză de gelatină și de câteva căpșuni pentru decor.

 Pune la fiert smântâna lichidă, zahărul și busuiocul. Ia totul de pe foc și lasă la infuzat între 5 și 7 minute. Între timp lasă la înmuiat în apă rece foile de gelatină. Pune apoi peste cremă de busuioc și se vor topi imediat. Servește crema în pahare, ține crema la rece măcar patru ore și servește alături de căpșuni şi busuioc.

Categorie: