Trucuri pentru un gratar mai light

 

Trucuri pentru formă – cum mă pot bucura de un grătar mai light

trucuri pentru un gratar mai light

 Vara este anotimpul ideal pentru a ne delecta cu un grătar. Este o plăcere pe care trebuie să ne-o oferim. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem delecta cu niște preparate mai light și cu un grătar mai echilibrat cu alte cuvinte.

 

Folosește doar carnea mai slabă la grătar.

 O seară la grătar tipică începe cu mici, cu ceafă, cu frigărui, care nu sunt deloc light. Dar cel mai bine ar fi să folosești o carne mai slabă- filet mignon, carne de vită, piept de pui, frigărui cu carne de pasăre sau de pește.

 

Lasă carnea la marinat înainte sa o folosești la grătar.

 Dacă spunem carne mai puțin grasă atunci spunem și o textură mai uscată. Dar o poți face mai moale dacă o lași la marinat două ore într-un amestec făcut cu ulei de măsline și cu suc de lămâie. Mai poți pune pe grătar peștii grași întregi. Sunt bogați în proteine și în Omega 3. Poți apela deci la sardine, la macrou, la hering.

 

Iată alte trucuri pentru a câștiga în lejeritate.

 - nu exagera. Nu prepara pe gratar frigărui care conțin atât carne cât și felii de cârnați. Sunt mai grase decât cele care sunt făcute doar cu carne.

 - uită de brânză. Nu trebuie să mai încarci cu pâine și cu materii grase o masă care este deja bogată.

 - ai grijă și la sosuri. Nu apela la un sos tartar sau la maioneză. Nici la un sos bearnaise. Cel mai bine ar fi să mizezi doar pe muștar, pe bucățele de ceapă și pe ierburile proaspete. Sau mai poți miza și pe puțin ketchup sau pe un sos salsa cu zero grăsimi.

 - la desert, o salată mare de fructe. Zero grăsimi și un plin de fibre. Un desert ideal pentru a încheia un meniu care nu este atât de ușor de digerat. Mult mai potrivit decât o cremă glasată de exemplu.

 - pe post de „garnitură”, uită de chipsuri. Mai bine apelează la niște salate care sunt mult mai potrivite. Poți miza de exemplu pe o salată à la grec – roșii, castraveți, ceapă, ulei de măsline. Dar și pe un ghiveci mai rece, pe un tabouleh home-made sau pe niște frigărui de legume. Mai poți pune la preparat pe grătar: roșii cherry, cuburi de dovlecel și de vinete au chiar niște ciuperci întregi.

 - nu uita să înțepi cârnații de pe grătar. Astfel grăsimea se va putea scurge.

 - apă cât mai multă.

Categorie: