Retete exotice si fructate

 

Rețete exotice și fructate

retete exotice si fructate

 Pe langa fructele de sezon de care te poți bucura în aceasta perioada, te mai poți delecta și cu savorile delicioase ale fructelor exotice venite de peste mari si tari.

 

Mango.

 Cu savoarea sa dulce și ușor acidulata, cu pulpa sa suculenta și cu textura sa fondanta, fructul mango a devenit indispensabil în domeniul bucătăriei unde se simte în largul sau alături de combinațiile dulce- sărat. Este delicios alături de niște frigărui cu gambas, tras în tigaie alături de foie gras sau pur și simplu adăugat într-o salata tropicala. In ceea ce privește deserturile, este delicios alături de panna cotta sau de alte creme gratinate.

 

Litchi.

 Litchi are o savoare dulce care ne duce cu gândul la trandafiri sau la zmeura. Deci va parfuma foarte bine o șarlota, este plin de savoare alături de o salata tropicala și va veni cu un gust minunat pentru o spuma lejera și aeriana.

 

Papaya.

 Atunci când este copt bine, papaya vine cu o pulpa suculenta, dulce, ideala pentru cei care iubesc savorile tropicale. Cel mai adesea se poate degusta natur dar este delicios si pe post de compot sau coulis pentru a sublima iaurtul sau brânză.

 

Ananasul.

 Dulce și suculent, celebru pentru virtuțile sale în ceea ce privește forma, ananasul se poate folosi în bucătărie în feluri de mâncare atât sărate cat și dulci. Pentru un antreu sau un fel de mâncare venit de altundeva îl poți servi în salata alături de orez și surimi, îl poți degusta alături de homar- homarul este delicios alături de fructele exotice, alături de pui sau de carnea de curcan și lapte de cocos. Pentru a prepara un desert exotic îl poți chiar flamba, îl poți prepara în șarlota, într-o tarta clafoutis sau in tiramisu chiar. Ananasul este delicios pregătit cu vanilie și cu înghețată de cocos.