Idei pentru un picnic fara multe calorii

 

6 idei pentru un picnic fără prea multe calorii

idei pentru un picnic fara multe calorii

 Vara vine și cu dorințe de a ieși la picnic la ţară sau în jurul orașului. Dar dacă ai impresia că sandwich înseamnă neapărat maioneză sau că salata rimează cu fad, mai gândește-te. Iată propunerile noastre pentru un picnic reușit, gurmand dar light în același timp.

 

Un wrap cu peste afumat.

 Sandwichurile tip wrap sunt marea tendință a momentului. Și cele compuse cu bucăți fine de somon fume şi cu bucățele de pește pollack nu au mai mult de 320 de kcal. Ai nevoie de niște tortilla din grâu, peste care să pui feliile de somon şi de pollack, frunze de salată, şi puțină ţibuletă. Formează un rulou cu tortilla şi tine totul la rece timp de o oră.

 

Salată de griş.

 Iată o salată extrem de fresh, ideală pentru un picnic estival la ţară. Este și o campioană în ceea ce privește Vitamina C conținută datorită ardeiului roșu. Mai ai nevoie doar de 300 de grame de griș pre-fiert, de pătrunjel, de o lămâie, de o ceapă verde cu tije cu tot și de 4 lingurițe de ulei de măsline. Varsă grișul într-un vas și acoperă-l cu apă fiartă și sărată. Lasă-l să se umfle şi pune-l apoi la rece. Stropește apoi grișul cu zeamă de lămâie și amestecă toate ingredientele.

 

Un sandwich cu carne de curcan afumată şi cu brânză.

 Cine a zis că un sandwich trebuie să fie plin de maioneză sau de ketchup? Poți prepara unul cu foarte multe proteine mai ales dacă alegi o brânză cum e cea Tomme de Savoie. Organismul va fabrica mai mulți mușchi mult mai ușor şi caloriile se vor arde mult mai ușor. Folosește pâine neagră peste care să pui brânză, apoi carnea de curcan, ceapă roșie şi salată rucola. Presară peste piper şi acoperă totul cu o altă bucată de pâine.

 

Salată de quinoa ca şi în Libia.

 O bază ideală pentru nişte salte mai light, quinoa vine cu o senzație de sațietate, cu proteine, cu magneziu şi cu mai multă plăcere pentru papilele gustative pentru un fel de mâncare cu savori orientale.

 

Fierbe quinoa în apă.

 În acest timp amestecă suc de lămâie cu sumac şi ulei. Amestecă într-un bol quinoa, ceapă roșie, roșii, castraveți, fistic şi mentă. La servire mai adaugă și ouă fierte și lipii făcute bucățele.

 

Lipii vegetariene.

 Un sandwich ideal pentru cei care au refuzat carnea. Fripturile vegetale compuse din soia şi din legume uscate dar și din cereale integrale sunt la fel de hrănitoare ca și orice alt tip de friptură sau fileuri de pește.

 Pentru lipiile vegetariene ai nevoie de spanac, de roșii, de fripturi vegetale, de o lingură de sos cu iaurt și curry.

 

Rulouri de legume pline de prospețime.

 Niște rulouri moi, cu legume crocante și colorate, un sos alb… și te vei putea bucura fără probleme de un picnic special, light şi colorat.

 Ai nevoie de morcovi, de castraveți, de ardei roșii, de lăptuci, de coriandru și de un sos chilli.