Prajituri sarate

 

Prăjituri sărate

prajituri sarate

 Prăjiturile nu sunt numai dulci! Iată cinci idei de prăjituri pe bază de parmezan de servit la antreu, la gustare sau ca fel principal.

 

Prăjitură cu omletă.

 Pentru un bufet sau pentru un picnic iată o rețetă extrem de ușor de realizat dar și originală. Un fel de millefeuilles din omletă cu diferite parfumuri – ceapă, dovlecel, jambon, vânătă, roșii, ardei roșu, anghinare, ierburi aromatice, care se poate degusta natur sau alături de un sos coulis de roșii sau de ardei.

 

Prăjitură cu ricotta, spanac şi parmezan.

 Iată o rețetă interesantă care îmbină savoarea dulce și „ierbivoră” a spanacului cu cea a parmezanului. Poți vărsa amestecul în diferite forme pentru a-l servi și pe post de aperitiv.

 

Prăjiturele cu vinete, cu paste risoni şi cu sos pesto.

 Feliile de vânătă conțin un amestec – o umplutură minunată de paste cu pesto. Un fel de mâncare puțin cam delicat de preparat dar deloc greu. Aceste mici prăjituri din vinete se servesc calde alături de un coulis de ardei sau de o tepenadă de măsline negre.

 

Prăjitură crocantă de foie gras cu oțet balsamic.

 Iată un fel de mâncare servit pe post de antreu extrem de savuros şi foarte elegant combinând spuma de foie gras cu o „tuile” crocante realizate cu oțet balsamic.

 

Prăjituri cu langustine şi cu parfum de mărar.

 Un fel de mâncare delicios. Cozile de langustine trebuie să fie așezate cât mai artistic alături de rondele de cartofi. Toate ingredientele trebuie să fie fierte într-o supă de legume parfumată cu mărar. Va veni cu un parfum minunat.

 

Prăjituri crumble cu anghinare şi cu parmezan.

 Cu anghinarele totul este posibil. Chiar și să le prepari în niște prăjituri. Prepară deci un crumble cu anghinare cu un aluat obținut din hrișcă și parmezan. Un aperitiv mai mult decât perfect.

Pe care prăjitură o să încerci?