Murele-beneficii si retete

 

Murele-beneficii și rețete

murele beneficii si retete

 Murele sunt niște fructe foarte interesante datorită bogăției lor în potasiu, calciu, magneziu și fier, dar și în Vitamina C.  Murele conțin antioxidanți, sunt bogate în flavonoizi și previn bolile cardiovasculare. În plus, murele conțin foarte puține calorii.

 

    Iată câteva idei de rețete pentru a vă bucura din plin de toate beneficiile murelor.

Clafoutis cu mure şi cu nuci.

 Tarta clafoutis reprezintă un desert care respiră fericire prin toți porii şi are o latură copilărească pe care toată lumea o adoră. Este un super preparat de pregătit împreună cu toți copiii. Cel cu fructe roșii este un adevărat regal pentru un desert lejer care te ajută să profiți din plin de fructele de pădure.

 

Pepene galben cu fructe roșii și cu fructe de pădure.

 Iată un amestec plin de prospețime și parfumat cu minunatele fructe de vară. Le poți servi într-un pepene – o manieră elegantă și originală de a prezenta desertul. Un desert care se poate parfuma de minune cu un lichior de fructe și cu frunze de mentă.

 

Salată de piersici poşate și mure.

 Iată cea mai frumoasă asociere de fructe preparate şi de fructe proaspete în cea mai delicioasă rețetă. O clipă gurmandă pură.

 

O prăjitură cu mure și cu ricotta.

 Un desert între tartă și cheesecake, această prăjitură este un desert plin de prospețime și de onctuozitate care se potrivește de minune la sfârșitul unui brunch estival.

 

Un tablouleh cu mure și cu zmeură.

 Un tabouleh pe post de desert? Da. Se poate. O combinație de fructe de pădure mai mult decât delicioasă.

 

Salată de ciuperci de vară cu mure.

 Aromele lor merg de minune împreună şi permit cele mai savuroase și cele mai originale combinații. O salată care se poate prepara foarte repede și care va schimba puțin clasicele preparate.

 

Lapte de migdale cu mure.

 Dulceața migdalelor, albul laptelui și roșul aproape negru al murelor fac un desert perfect. Nu este numai frumos ci este și un desert care amestecă savori și texturi pentru cel mai frumos moment senzorial.

 

Suc de mure și de afine.

 Nimic nu este mai răcoritor decât un simplu suc de fructe. Iată o idee care combină de minune două fructe pline de beneficii: murele si afinele.

 

Supă de mure cu un vin spumos.

 Un desert foarte ușor de preparat care constă pur și simplu în lăsarea la macerat a murelor delicioase într-un vin spumos. O explozie de prospețime.