Biscuiți cu castane și ciocolată

 

Beneficiile castanelor comestibile

Biscuiți cu castane și ciocolată Ce ar fi toamna fără castane? Castanele comestibile sunt un aliment ideal pentru această perioadă a anului, deoarece datorită bogăției lor nutriționale oferă organismului toți acei nutrienți esențiali de care avem nevoie cu precădere în sezonul rece, care ajută la prevenirea asteniei de toamnă.

  Castanele comestibile sunt un aliment caracteristic sezonului rece. Castanul este un arbore care aparține familiei fagaceelor și originar din clima temperată a emisferei nordice.

 Castanele comestibile sunt considerate de către nutriționiști alimente complexe, comparabile din punct de vedere nutriţional cu grâul. Castanele se remarcă datorită conținutului bogat în vitaminele din grupa B, precum și minerale, printre care se află magneziul, fosforul, fierul, zincul şi vitamina E. Castanele mai sunt o sursă bună de fibre dietetice, stimulează metabolismul și mențin elasticitatea vaselor de sânge. Pe de altă parte, castanele comestibile au un conținut ridicat de hidrați de carbon și de fibre, dar sunt sărace în calorii (100 grame de castane au doar 190 calorii).

 Castanele comestibile sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar, combaterea anemiilor și a asteniei fizice şi intelectuale. Castanele comestibile sunt o alegere bună pentru copiii aflaţi în perioada de creştere sau pentru copiii anemici, deoarece conţinutul lor bogat de vitamina B1 stimulează rezervele de energie ale organismului.

 Ca mod de preparare, castanele comestibile pot fi fierte (preferabil în baie de aburi ca să nu-şi piardă din vitamine), coapte în cuptor, preparate sub formă de piureuri cu adaos de miere sau cu fulgi de cereale la micul dejun. Descoperă în acest articol cum poți prepara biscuiți delicioși cu castane și ciocolată neagră, o rețetă nutritivă și ideală pentru serile reci de toamnă.

 

           Rețeta de biscuiți cu castane și ciocolată

Ingrediente:

 - 400 g de castane comestibile

 - 100 g de ciocolată neagră (ruptă în bucăți)

 - 100 g de frișcă lichidă

 - 100 g de zahăr tos

 - 2 linguri de lichior Cointreau

Cum se prepară biscuiții cu castane și ciocolată?

 În primul rând rupeți ciocolata neagră în bucăți mai mici și topiți-o pe baie de aburi împreună cu frișca lichidă. Amestecați bine până când ciocolata se topește, apoi luați de pe foc și amestecați bine până când obțineți o cremă cu textură ușoară.

 Adăugați cele 100 g de zahăr tos și continuați să amestecați. În vasul unui blender procesați miezul castanelor care au fost fierte în prealabil. Odată ce castanele sunt procesate, incorporați-le în crema obținută anterior și amestecați bine toate ingredientele.

 La final adăugați și 2 linguri de lichior Cointreau, un lichior franțuzesc care se obține dintr-un amestec special de brandy și coajă de portocală, care se combină perfect cu ciocolata.

 Ungeți cu unt o formă cu diametrul de 12 - 15 centimetri și turnați pasta de biscuiți. Lăsați la frigider să se întărească timp de minim 3 ore. În momentul în care serviți, tăiați biscuiții în formă pătrată sau triunghiulară. Alături de un ceai aromat, biscuiții de castane și ciocolată sunt o alegere delicioasă pentru serile răcoroase de toamnă.