Deserturi detox gurmande

 

Desert detox - 5 rețete

Deserturi detox gurmande Morcovii fierți în apă, suc de castraveți, peste fără sos… trebuie să recunoști că preferi să devorezi o spumă de ciocolată mai degrabă decât o salată verde. Nu-i asa? Dar pentru a-ți curată organismul de toxine fără să renunti la plăcere în același timp, descoperă  rețete de deserturi detox dar gurmande în același timp.

 

Compot de mango cu migdale

 Onctuos și dulce, acest compotul de mango cu migdale nu vă lasă pe nimeni indiferent, cu siguranță. În plus, laptele de migdale este cel care facilitează digestia și vine pentru organism cu acizi grași benefici. Deci poți sa iți delectezi papilele gustative fără sa te culpabilizezi… Trebuie doar să cureți fructele de mango și sa le amesteci cu laptele de migdale. Presară deasupra și migdale mărunțite sau scorțișoară.

 

Suc granite pepene galben și de pepene roșu

 Un granite pus la rece, un șezlong și ochelari de soare… te simți ca și în vacanta. Pepenele rosu, compus aproape în întregime din apa, este cel care îți va curata rinichii în timp ce menta folosită la suc este cea mai bună prietenă a ficatului. Cea mai bună combinație pentru a fi în formă făcându-ți plăcere în același timp. Mai adaugă și căpșuni și ai un suc rosu minunat.

 

Spumă de pepene galben

 Iată o versiune detox pentru delicioasa spumă de ciocolata. Bogata în vitamine și în oligo-elemente, spuma de pepene este delicioasă și este răcoritoare. În plus, pepenele este un must have pentru un desert detox. Trebuie doar sa zdrobești ușor pepenele, să adaugi peste agar-gar și să amesteci bine. Lasă să fiarbă amestecul. Bate apoi brânza tofu și amestec-o cu pepenele. Zero colesterol și zero proteine vegetale complexe…

 

Salată tonică de fructe

 Ai nevoie de o salată fresh și tonică care să te pregătească pentru primăvară sau vară. Cireșe pentru a curăța aparatul urinar, struguri pentru a elimina depozitul de acid, soia pentru a se facilita digestia, măr pentru a accelera tranzitul… un desert ideal care te va ajuta să stai deoparte de orice excese. Mai adaugă căpșuni și kiwi fă din lapte de soia și un iaurt un sos care să îl înlocuiască pe cel Chantilly. Amestecă totul într-o salatieră și adaugă peste și frunze de mentă proaspătă. Pune deasupra și puțin sos de soia. Un desert ideal care vine cu zero la sută colesterol.

 

Tiramisu cu mere

 Mărul este un fruct care va capta toxinele și le va elimina. Tofu este un aliment ideal pentru a îmbunătăți digestia. O rețetă de tiramisu care nu seamăna deloc cu cea clasică, care este destul de grea pentru stomac din cauză cremei mascarpone și a pișcoturilor sau biscuiților. Este însă atât de gurmandă. Dar și varianta sa cu mere. Pune la fiert merele până când sunt destul de moi și înlătură apa. Bate brânza tofu pană are o consistentă omogenă. Aranjează într-un pahar desertul tău în straturi. În ultimul strat lasă merele. Servește desertul rece.