Dulce de leche

 

Rețete de încercat cu dulce de leche

dulce de leche

 Dulceața de lapte, numită și dulce de leche, este un preparat extrem de delicios și de gurmand. De origine argentiniană sau chiliană, aceasta se poate degusta întinsă pe pâine, pe biscuiți sau în clătite.Cu un gust regresiv, al copilăriei, de lapte caramelizat este destul de greu să îi reziști.

 Dulceața de lapte este o pastă onctuoasă și caramelizată care se obține punând la fiert zahăr cu lapte. Și rețeta este una extrem de ușoară deci! Cei mai gurmanzi o consumă simplu cu lingurița sau alături de un iaurt natur sau brânză. Iată câteva rețete de încercat de urgență.

 

Amandine surpriză

 Aceste prăjituri moi din migdale ascund cea mai gurmandă surpriză. Este vorba despre dulce de leche bineînțeles.

 Dulceața de lapte este cea mai delicioasă alături de o budincă preparată cu coji de portocale.

 

Dulce de leche cu clatite

 Sunt altceva față de clasicele clătite cu dulceață sau ciocolată. Alături de dulceața de lapte și de fructele din compot, clătitele tale vor fi cele mai delicioase. Poți adăuga eventual și un glob de înghețată cu vanilie desertului tău.

 

Milkshake caramelizat

 Prepară într-un blender patru globuri de înghețată de vanilie, 4 linguri pline de dulceață de lapte și o jumătate de litru de lapte proaspăt. Mai poți adăuga eventual și o linguriță de cafea instant. Amestecă până când amestecul va fi foarte onctuos. Se poate savura extrem de rece.

 

Un tiramisu reinventat

 În niște pahare poți suprapune biscuiți mărunțit, un amestec de brânză, zahăr, gălbenușuri, albușuri bătute bine și dulce de leche. Reia operațiunea și pudrează cu cea mai amară cacao. Îl poți servi și alături de fructe proaspete.

 

Tartă cu mere delicioasă și originală

 Trebuie doar să întinzi pe aluat dulceața de lapte. Pune peste mere și savurează tarta alături de frișcă.