Mic-dejun sănătos cu quinoa și mere

 

Mic-dejun sănătos cu quinoa și mere

Mic-dejun sănătos cu quinoa și mere Quinoa este considerată în prezent un superaliment și este de nelipsit din dietele vegane, putând fi preparată atât ca desert, cât și ca fel de mâncare principal. Pe lângă faptul că este o sursă ideală de energie, combinația de quinoa cu mere și scorțișoară ne oferă o senzație de sațietate timp de câteva ore.

 Un mic-dejun sănătos pe bază de quinoa și mere este o modalitate minunată de ne începe ziua plini de energie, oferindu-i corpului mari beneficii. Vă prezentăm în acest articol o rețetă sănătoasă și savuroasă de mic-dejun pe bază de quinoa, perfectă pentru diminețile reci de toamnă sau de iarnă.

Quinoa: beneficii pentru sănătate

 Cu siguranță știți că micul-dejun este considerat de către nutriționiști ca fiind masa cea mai importantă a zilei, Cu toate acestea, statisticile ne arată că o mare parte a populației nu-i oferă importanța pe care o merită.

 Avem nevoie să ne începem ziua cu un bun aport de energie, iar aceasta înseamnă că nu trebuie să excludem de la micul-dejun proteinele și inclusiv grăsimile sănătoase. Să nu uităm că organul care necesită în acest moment al zilei cea mai multă energie este creierul.

 Quinoa este unul dintre cerealele cele mai populare din lume. Această cereală nu conține gluten, ne oferă o cantitate ridicată de proteine și este unul dintre puținele alimente de origine vegetală care conține cei nouă aminoacizi esențiali.

 - Quinoa este de asemenea o sursă bogată de fibre dietetice, magneziu, vitamine din complexul B, fier, potasiu, calciu, fosfor, vitamina E și diverși antioxidanți foarte benefici pentru organism.

 - Dacă alegem bine alimentele cu care o combinăm, quinoa poate să fie alimentul ideal pentru micul-dejun.

 - Aproximativ 100 grame de quinoa oferă 27 grame de fibre care ajută la combaterea constipației.

 - În plus, quinoa este o alegere fantastică pentru a scăpa de kilogramele nedorite. Acest mic-dejun pe bază de quinoa, cu mere și scorțișoară este foarte sățios și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și stimulează pierderea surplusului de grăsime de pe abdomen.

 

Merele, alegerea perfectă pentru prima masă a zilei

 Dacă se combină quinoa cu merele, sănătatea inimii va avea doar de câștigat! Puteți alege mere verzi, roșii sau galbene, după preferințe, din orice varietate care doriți. Merele sunt unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru prevenirea aterosclerozei.

 Totodată, consumând acest mic-dejun se poate preveni atât diabetul, cât și riscul de atac cerebral. Merele ajută și la controlul nivelului de zahăr din sânge și la menșinerea unui bun nivel de energie.

 Această rețetă de mic-dejun cu quinoa și mere este o idee senzațională atât pentru copii, cât și pentru persoanele în vârstă, deoarece este o sursă de nutrienți benefici.

 

Scorțișoara, un condiment esențial pentru sănătate

 Dacă vă confruntați cu nivele crescute de colesterol și/sau de zahăr în sânge, atunci este recomandat să consumați cât mai des scorțișoară.

 Un alt motiv pentru care se adaugă scorțișoara la acest mic-dejun este deoarece astfel se stimulează metabolismul și se îmbunătățește digestia. Scorțișoara ajută la controlul apetitului și combate inclusiv îmbătrânirea prematură. În plus, nu putem uita că scorțișoara oferă tuturor preparatelor la care este adăugată o aromă extraordinară.

 

Cum se prepară micul-dejun pe bază de quinoa?

 Pentru prepararea acestui mic-dejun se vor folosi următoarele:

Ingrediente:

 - ½ cană de quinoa gătită (100 grame)

 - 1 pahar cu băutură de ovăz (200 ml)

 - 1 măr după preferințe

 - o linguriță rasă de scorțișoară (5 g)

 - o lingură de miere (7,5 g)

Preparare:

 - Se spală bine mărul, apoi se curăță, se taie și se scot semințele centrale.

 - După preferințe, mărul poate fi tăiat foarte fin sau se poate procesa cu ajutorul unui blender pentru a se obține un piure.

 - Într-un bol se adaugă toate ingredientele: quinoa fiartă, mărul tăiat sau dat pe răzătoare, scorțișoara, lapte de ovăz și mierea.

 - Se amestecă bine până se obține o combinație omogenă și atractivă. Se servește imediat și se ornează cu fulgi de cocos sau câteva stafide.