Brunch cu fructe și legume

 

Ce zici de un brunch cu fructe și legume?

brunch cu fructe si legume

 Vrei să te bucuri de cel mai lejer brunch cu putință? Pentru această masă dintre micul dejun și prânz cel mai bine ar fi să mizezi pe fructe și pe legume. Crude, fierte sau stoarse, vei face o cură detox asigurată. Iată mai multe sfaturi și rețete.

 Pe lângă băuturile tradiționale de la brunch, cafea, ceai sau ciocolată, trebuie să încerci să profiți și de beneficiile sucurilor de fructe sau de legume preparate la storcător sau în blender.

 Rețeta tradițională de suc portocale stoarse este la îndemâna tuturor. Un suc care se poate consuma alături de frunze de mentă, de busuioc sau la care mai poți folosi și lămâie sau grepfruit.

 Prepară un suc smoothie dulce sau sărat. Un suc smoothie este cel mai ușor de preparat. Poți face un amestec de kiwi, banane, căpșuni.

 Dar mai poți încerca să prepari și un suc smothie sărat de preparat cu fenicul, cu țelină, cu castravete și cu roșii.

 Mai poți încerca și o supă gaspacho, o supă rece de legume. Conceptul este unul extrem de simplu. Trebuie să tai legumele, să mixezi și să amesteci. Dacă vrei să respecți rețeta tradițională a acestei supe reci de origine spaniolă, trebuie să folosești un castravete, un ardei verde și unul roșu, un kilogram de roșii, o ceapă, un cățel de usturoi, oțet și miez de pâine.

 

Poți încerca însă o mulțime de variante:

 - roșii, feta și busuioc.

 - morcovi, brânză și chimion.

 - avocado, rucola și brânză roquefort.

 - țelină, castravete, ardei verde și roșii.

 

Legume și fructe de savurat crude.

 În versiune dulce, trebuie să alegi fructele în funcție de anotimpuri și de gusturi. Poți face frigărui cu pepene roșu și galben, nectarine, caise și piersici, kiwi, căpșuni și banane pe care să le consumi alături de ciocolată.

 

Te poți gândi însă și la unele combinații sărate.

 Legume și proteine – roșii și mozzarella, avocado și creveți, castraveți cu feta dovlecei cu brânză, vinete cu somon fume. Le poți consuma alături de o vinegretă lejeră, de un sos pesto, de ierburi aromatice sau de brânză.

 

Salatele de fructe sunt cele mai delicioase.

 Cele mai delicioase sunt cele cu mere, cu struguri, cu pepene galben și roșu. Sau cele cu floare de portocal, cu banane, cu kiwi, cu căpșuni, cele cu mere, cu pere, cu portocale, cu grepfruit sau cu fructe confiate. Și mai poți adăuga preparatelor tale ierburi aromatice, condimente, fructe cu miez sau chiar și brânză.

 

Poți face și o spumă de fructe.

 Un alter ego lejer pentru spuma de ciocolată este spuma de ananas. Ai nevoie de ananas, de făină și de ouă. Mai poți face spumă de căpșuni, de zmeură, de piersici, de pepene galben sau de cireșe. Și poți încerca și legumele. O spumă cu germeni și cu sfeclă roșie de exemplu. Sau de ridiche, de morcovi, de țelină sau de dovleac.

 

Poți încerca și combinații inedite în tot felul de tarte.

 Ai nevoie doar de un aluat și de cele mai bune combinații.

 - banane, kiwi și nucă de cocos.

 - portocale, lămâie și curmale.

 - caise, migdale,verbină, căpșuni, lavandă.

 

Combinații sărate.

 - andive, brânză de capră și ton.

 - vinete, dovlecei și roșii.

 - praz, somon, ciuperci, brânză fresh.

 

Combinații dulci și sărate.

 - morcovi, portocale și chimion.

 - măr, fenicul, gorgonzola.

 - măr, nuci, spanac.

 Poți trage fructele la tigaie cu un strop de ulei de nuci sau de alune. Legumele pot fi trase la tigaie cu ulei de susan sau de măsline. Mai poți pune în aceeași tigaie mango și avocado, prune și roșii cherry.