Idei facile pentru un aperitiv lejer

 

10 idei facile pentru un aperitiv lejer

idei facile pentru un aperitiv lejer

 Pentru ca aperitivele tale din week-end să nu mai rimeze cu un surplus de calorii, descoperă sfaturile noastre în materie de nutriție pentru a continua să îți faci toate plăcerile gurmande fără să te temi că vei pune vreun kilogram în plus.

 

Pentru un aperitiv lejer, voi înlocui:

 - chipsurile. Adio chipsuri industriale foarte bogate în materii grase şi sare. Bun venit chipsuri de legume. Iată un mic truc pentru un aperitiv home-made- pune la fiert al dente mazăre şi propune niște chipsuri de legume rotunde şi foarte savuroase. Trebuie să le încerci neapărat pe cele din varză kale.

 - biscuiții de la aperitiv. Mai bine consumă niște legume proaspete şi crocante – ciuperci, conopidă, morcovi, dovlecei, roșii cherry…

 - tarama şi alte sosuri industriale grase. Prepară în casă cele mai delicioase sosuri cu un iaurt mai light. Poţi miza pe guacamole, avocado, brânză şi coriandru.

 - rillettele de raţă sau de gâscă. Jumări adică mai pe românește. Poți miza însă pe niște rillette de somon sau de ton. Sunt foarte ușor de preparat şi vin cu cei mai buni nutrienți. Le poți servi alături de foi de andive sau de batoane de castraveţi.

 - mezelurile. Le poți înlocui fără probleme cu o carne delicioasă uscată de vită. Si de ce nu, cu niște cârnați mai light.

 

Pentru un aperitiv lejer, gândește-te să prepari:

 - un gaspacho, o supă rece mai lejeră şi mai savuroasă sau o supă cremă de castraveţi.

 - medalioane de carne de pasăre reci, cuburi de somon crude sau fierte.

 - niște preparate în format mini – roșii cherry şi mozzarella, mini pizza cu roșii sau mini tarte cu sardine.

 - nu pune pâine pe masă. Mai bine grisine.

 - compunând un aperitiv lejer dar savuros nu vei mai mânca aşa de mult la celelalte mese.