Micul dejun in jurul lumii

 

Începe ziua cu un mic dejun în jurul lumii

micul dejun in jurul lumii

 Zilele reci de toamnă care își fac apariția te cam deprimă? Pentru a scăpa de acest lucru, nimic nu se compară cu un mic dejun pentru a începe cât mai bine ziua. Deci nu mai trebuie să sari peste micul dejun care îți permite să îți refaci energia, care favorizează concentrarea şi buna dispoziție. Pentru a varia acest moment delicios al dimineții, trebuie să te inspiri de la micul dejun tipic pentru câteva țări din lume.

 În cele patru colturi al lumii, micul dejun este un moment foarte apreciat. Cei din Anglia încep cu un mic dejun continental, cei din China cu orez și cu tătăitei iar în India acesta este cât mai condimentat. În Franța un must have este croissant-ul, cafeaua sau tartinele cu unt. Iată alte exemple care să te inspire.

 

Micul dejun englezesc.

 Micul dejun englezesc este o masă adevărată care este destul de copioasă și plină de calorii. În meniu: pâine prăjită, cu unt și cu marmeladă de portocale amare, șuncă şi ouă, carnați şi fasole cu sos de roșii, ciuperci și roșii. Ceaiul negru foarte puternic este foarte apreciat, cel mai adesea alături şi de lapte.

 

Micul dejun spaniol.

 Zilele încep aici cel mai adesea cu o cafea cu lapte. Gustările reci sunt cele mai apreciate aici. În meniu avem tortilla, o omletă cu cartofi, sandvișuri cu șuncă, pâine cu roșii, churros sau ciocolată caldă.

 

Micul dejun american.

 Micul dejun american trebuie să fie cât mai variat. În meniu:  sucuri de fructe, sucuri smoothie, fructe proaspete tăiate felii, iaurturi, cereale, pancakes, muffins, gauffre, carnați și ouă, galette de cartofi… de toate pentru toate gusturile. Cafeaua se savurează întreaga zi.

 

Micul dejun german.

 Germanii iubesc să amestece gustul dulce și sărat la micul dejun. Brânza este un ingredient de nelipsit in micul dejun. Tartinele de pâine, covrigeii, cerealele, iaurturile, ouăle fierte, mezelurile și murăturile nu lipsesc. Cei care iubesc gusturile dulce și sărate consumă pâine cu unt, cu dulceață și cu brânză. Să nu uităm de musli, cafea, lapte, suc de fructe, ciocolata caldă, ceai…

 

Micul dejun chinezesc.

 Aici micul dejun este o masă ca oricare alta. Se consumă feluri de mâncare tradiționale sărate. Aici intră clătitele de ouă, tăieței, orezul, ravioli, dar și ceaiul negru.

 

Micul dejun brazilian.

 Şi cei de aici iubesc să amestece gusturile dulce și sărat la micul dejun. În meniu fructe tropicale, dulceață, miere, prăjituri cu banane, cu morcovi, cu ciocolată sau tapioca, dar şi pâine, brânză topită, ouă sau jambon.