Incepe ziua cu un mic dejun hranitor

 

Micul dejun - vitamine, echilibru și plăcere în meniu

incepe ziua cu un mic dejun hranitor

 O veritabilă sursă de energie după o « noapte de post », micul dejun este cel mai important dacă vrei să începi o nouă zi așa cum trebuie. Din păcate, cel mai adesea micul dejun este neglijat din lipsa timpului sau din cauză că nu este foame.

 Dar pentru a remedia acest lucru urmează sfaturile noastre pentru a te bucura de vitamine şi de feluri de mâncare gurmande pentru a fi cel mai în formă.

 

Micul dejun este important

 Dacă ai obiceiul să bei doar o cafea atunci când te trezești, pe post de mic dejun, ar cam trebui să schimbi asta. Trebuie să îți faci plăcere de îndată ce cobori din pat. Şi nu trebuie să stai în bucătărie ore întregi pentru a pregăti micul dejun. Micul dejun se poate prepara la fel de repede ca și o ceașcă de cafea. Dar pentru a fi echilibrat, micul dejun trebuie să se compună din trei grupe de alimente- lapte, un produs lactat, fructe sau un suc de fructe proaspăt şi un produs cerealier. Poți consuma și o băutură caldă, puține materii grase și produse ușor dulci.

 

Proteine care te fortifică la micul dejun.

 După cum bine știi, proteinele sunt esențiale pentru un mic dejun echilibrat. Dar nu știi unde să le găsești? În ouă, bineînțeles. Le poți prăji, le poți fierbe, poți prepara o omletă și au marele avantaj de a conține foarte puține calorii.

 Poți varia plăcerile cu unele proteine vegetale cum ar fi și quinoa, hrișcă sau soia. Produsele lactate precum iaurturile, brânza, sunt și ele o sursă excelentă de proteine.

 

Plinul de vitamine cu fructe la micul dejun.

 Fructele sunt perfecte pentru a fi plini de energie dimineața. Fie cu miez, uscate sau proaspete, sunt foarte bogate în vitamine și în anti-oxidanţi. Trebuie să ai la îndemână mereu niște fructe de degustat în salate, natur, alături de musli sau de un iaurt. Toate sunt foarte bune, dar toamna primele citrice sunt foarte bune și foarte interesante din punct de vedere nutrițional.

 

Mic dejun cu cereale revigorante.

 Musli, fulgi de porumb, de ovăz, de grâu, mai ales dacă nu sunt prea rafinate sau foarte dulci. Dacă nu îți plac cerealele, poți degusta pâine mai ales dacă este îmbogățită cu semințe de in sau cu mei. Cerealele au o acțiune foarte bună asupra tranzitului și contribuie la reglarea nivelului de colesterol.

 Micul dejun te ajută nu numai să te recuperezi ci te ajută să scapi de ronțăitul dintre mese atunci când simți că îți este foarte foame.