Guacamole home-made

 

Sos guacamole home-made şi 100% sănătos

guacamole home made

 Hola amigos. Va invitam azi în Mexic pentru ora aperitivului datorită celui mai prestigios reprezentant al său: Guacamole. De degustat neapărat alături de o mărgărita sau de o bere, de ce nu.

 Acest piure de avocado de origine aztecă este cel care face deliciul aperitivelor de vară. Cele din comerț însă sunt pline de aditivi și de prea multă sare. Nu mai trebuie să stai pe gânduri. Îl poți prepara și tu la tine acasă. Este mult mai natural, dar şi mult mai dietetic.

 

Mai puțini aditivi, mai mult avocado.

 Suc de lâmâie pentru cel mai bun gust. Deoarece fructul avocado se poate oxida destul de repede, sosul guacamole gata preparat conține antioxodanţi. Dar dacă folosești acasă un suc de lămâie este mai mult decât suficient.

 Preparatele « industriale » pot fi şi foarte bogate în aditivi. Aici vorbim despre stabilizanți, despre emulsifianţi, corectori de aciditate, arome, potenţiatori de gust…

 

Mai mult avocado, mai mult gust.

 Printre produsele de pe piață, multe conțin dar un procent de 3,7 % de avocado, restul fiind diverși aditivi și 30% apă.

 Trebuie să citești cât mai atent etichetele. Trebuie să te uiți și la ordinea de sosire a avocado-ului pe lista de ingrediente. Care este clasată în funcție de ordinea importanței, descrescător. Trebuie deci să figureze primul.

 

Gucamole home-made – mai multe savori.

 La fel ca și multe produse pentru aperitiv, sosul guacamole poate să fie destul de sărat. Dar acasă poți să ai grijă să nu exagerezi prea tare cu sarea. Nu uita că sosul Tabasco are deja sare. Ceapa și lămâia sunt mai mult decât suficiente pentru asezonare.

 

Guacamole home-made – 3 idei originale pentru a varia savorile.

 - Poți încerca să prepari un « macamole », adică să folosești mazăre pe care să o amesteci cu ulei de măsline și cu ardei iute.

 - Sau un dovlecel-camole. Trage la tigaie în ulei de măsline niște felii de dovlecel, amestecă cu usturoi şi cu ardei iute.

 - Sau încă o idee – un anghi-camole cu anghinare, fiartă, cu lămâie, cu ulei de măsline,cu

ţibuletă, cu sare și piper.

 Alte idei. Acest sos mexican Guacamole, funcționează de minune și cu un somon fume. De un guacamole cu roșii, cu coriandru și cu ceapă ce zici? Poți încerca chiar și o variantă cu ton sau cu crabi.

 Servește-l alături de tortillas, de toasts de porumb, de chipsuri și nu vei regreta. Este ideal pentru a începe un aperitiv între prieteni.