Retete pentru un mic dejun hranitor

 

5 rețete pentru un mic dejun hrănitor

retete pentru un mic dejun hranitor

 Toată lumea iți spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei? Ei bine, asa este. Micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a zilei. Este esențial sa mănânci cat mai bine pentru a fi în forma toată ziua și sa nu dai iama în ciocolata pe la ora 10 dimineață… Îți venim în ajutor cu 5 idei de rețete hrănitoare pentru micul dejun.

 

Jeleu de portocale.

 Bogate în fibre- care încetinesc digestia și deci și reîntoarcerea senzației de foame, portocalele sunt cele mai bune la micul dejun. Si în texturi gelifiate portocalele se pot manca atât cu lingurița cat și pe un toast.

 Ai nevoie de 50 cl de suc de portocale, de 3 portocale și de 6 foi de gelatina. Înmoaie gelatina în apa rece. Curata portocalele de membranele lor albe și pune-le în mai multe pahare. Încălzește sucul de portocale si adaugă când fierbe acesta gelatina. Adaugă apoi amestecul peste portocale și pune totul la rece.

 

Granola cu migdale si cu alune.

 Alune, migdale, nuci… Acest preparat ultra-gurmand trebuie sa devina un obicei pentru micul dejun. Amesteca într-o salatiera fulgi de ovăz, nuci, migdale, alune, semințe de dovlecel, sirop de agave și ulei de floarea-soarelui. Pune amestecul in tava cuptorului pe care ai acoperit-o cu hârtie de copt. Amesteca din când în când.

 

Jeleu de lapte de migdale cu portocale.

 Ai auzit pana acum de agar-agar? Este un gelifiant natural pe baza de plante care face concurenta gelatinei și care este compus în totalitate din fibre. Deci organismul îl digera mai greu si senzația de foame nu apare atât de repede.

 Ai nevoie de 50 cl de lapte de migdale, de o portocala, de 2 grame de agar-agar si de 2 linguri de sirop de agave. Taie 3 benzi de coaja de portocala și scufunda-le în apa fierbinte timp de 30 de secunde. Scurge coaja și repeta operațiunea. Taie apoi coaja în bucatele fine. Pune laptele de migdale într-un vas cu agar-agar peste. Adaugă siropul de agave și cojile de portocala și pune totul la fiert. Așează totul în pahare și lasă 2 ore la răcit.

 

Ovăz cu mere și cu nuci.

 Ca sa nu mai trebuiască sa ronțăi pana la prânz, poți înlocui obișnuitele corn flakes cu fulgii de ovăz. Foarte bogate în proteine și în fibre solubile, sunt digerate mai greu de către organism și acesta nu se gândește ca ii este foame.

 Ai nevoie de lapte, de fulgi de ovăz, de sirop de agave, de 2 mere și de nuci. Varsa laptele și siropul de agave într-un vas. Pune la fiert și adaugă fulgii de ovăz. Amesteca și lasă pe foc fulgii pana obții o consistenta omogena. Pune jumătate din mere și nuci în terci și restul lasă pentru decor.

 

Quinoa cu afine.

 Quinoa vine cu un aport de fibre, laptele cu proteine și piureul de migdale cu cei mai buni acizi grași. Afinele pentru a te delecta. Adaugă într-un vas lapte, semințe de vanilie și quinoa. Pune la fiert totul și mai lasă timp de 20 de minute timp în care trebuie sa amesteci. Adaugă sirop de agave și piure de migdale. Pune totul în pahare și decorează cu afine si migdale prăjite și mărunțite.