Coacaze negre

 

Coacăze negre

coacaze negre

 Coacăzele negre sunt niște fructe excepționale. Și asta atât în ceea ce privește gustul lor cât și proprietățile lor nutritive. Coacăzele negre conțin un nivel ridicat de antioxidanți, adică mineralele şi vitaminele pe care le conțin luptă împotriva radicalilor liberi.

 

Ce ar fi să consumi fără moderație coacăze negre?

 Iată câteva idei pentru a te bucura din plin de aceste fructe. Să începem cu micul dejun. Coacăze negre dimineață, pentru a începe cât mai bine ziua.

 

Un toast cu coacăze negre.

 Dacă nu îți place dulceața de coacăze sau dacă ți se pare a fi mult prea dulce, mai ai o altă soluție la îndemână – niște fructe zdrobite sau întregi pe o pâine prăjită. Te vei putea bucura de un mic dejun magic. Pentru ca fructele să stea fără probleme pe toast, nu miza pe miere care este prea dulce. Cel mai bine ar fi să alegi un unt de nuci sau de semințe precum cel de migdale, caju, susan pe care le poți amesteca cu puțină pudră de maca.

 

Coacăze de băut.

 Este de ajuns dacă le amesteci un lapte vegetal sau cu apă. Pentru a varia gustul său trebuie să adaugi o savoare suplimentară, cum ar fi laptele de cocos, menta fresh sau cimbrul.

 

Chia cu coacăze.

 Chia este un ingredient versatil şi nutritiv. Odată ce s-a umflat într-un lichid la alegere – băutură de migdale, piure de fructe sau lapte de cocos, se poate transforma într-un mic dejun extrem de consistent.

Poți prepara și un fel de mâncare cu coacăze și cu varză kale.

 

Coacăze negre glasate.

 Pentru a termina cât mai bine un festin, nimic nu se compară cu un sorbet, de coacăze bineînțeles. Ai nevoie de patru cești de coacăze, de o jumătate de ceașcă de sirop de arțar și suc de lămâie sau portocale, chiar coaja lor, mentă, cimbru, nucă de cocos…

Poftă bună!