Cafea sau ceai cu gheata

 

Cafea sau ceai cu gheață

cafea sau ceai cu gheata

 Răcoritoare şi pline de prospețime, cafeaua şi ceaiul cu gheață fac parte din băuturile indispensabile pentru o vară toridă. Şi trebuie să știi un lucru- cu zahăr sau fără, degustata cât mai simplu sau alături de alte ingrediente precum laptele, siropul, sucul de lămâie sunt foarte ușor de preparat, delicioase la gust şi propice pentru numeroase variante extrem de gurmande.

 

Rețetele de bază.

 Perfecte pentru a te răcori într-o după-amiază de vară, o cafea sau un ceai cu gheață sunt pur şi simplu o cafea sau un ceai clasic la care se adaugă cuburi de gheață sau niște băuturi care au fost date la rece pentru a fi cât mai răcoroase. Preparate într-un shaker, amestecate într-un blender sau preparate pur şi simplu într-o carafă, există mai multe feluri în care te poți delecta cu ele.

Cafeaua

 În ceea ce privește cafeaua, poți pur şi simplu să amesteci 20 de cl de cafea rece – expresso sau cafea instant cu 6 cubulețe de gheață şi puțin zahăr şi să le pui puțin într-un blender până obţii o spumă fermă.

Ceaiul

 În ceea ce privește ceaiul, este de ajuns dacă pui într-o carafă ceai infuzat, puțin zahăr şi îl pui la rece. Poți să mai adaugi şi 2, 3 cubulețe de gheată sau puțin suc de lămâie pentru o savoare mai acidulată.

 

Rețete cu fructe.

 Cafeaua nu prea se pretează unor astfel de amestecuri, ceaiul însă da. Va fi şi mai bun cu o savoare de fructe. Poţi pentru asta să folosești ceai aromatizat cu fructe sau să adaugi pur si simplu în el fructe proaspete sau congelate. Zmeura şi portocala sunt cele mai bune. Poţi folosi şi suc de fructe pentru a sublima gustul ceaiului tău. Poţi încerca de exemplu să prepari un ceai earl grey de exemplu cu suc de portocale şi cu felii de mango. Şi mai ai o variantă minunată la îndemână- amestecă în blender 1 lingură de ceai verde matcha, puțin sirop de rodie, 1 banană tăiată rondele, 10 cl de apă rece şi 4 bucăți de cuburi de gheață. Te vei putea delecta astfel cu un delicios cocktail răcoritor.

 

Rețete mai picante.

 Şi unele mirodenii sau ierburi aromatice pot fi folosite pentru aromatizarea băuturilor tale cu gheaţă. La cafea poţi folosi scorţişoară, cardamom sau vanilie. La ceai mentă sau busuioc.

 

Reţete cu savori de lapte.

 Savorile obținute prin intermediul laptelui – lapte sau smântână se potrivesc cel mai bine cafelei mai degrabă decât ceaiului. Reţetei clasice poţi adăuga deci lapte sau lapte concentrat. Poţi folosi smântână sau cremă chantilly pentru a sublima gustului cafelei tale cu gheaţă. Mai poţi încerca încă o variantă- amestecă într-un blender 15 cl de cafea, 200 de grame de îngheţată de vanilie, câteva bucăţi de cuburi de gheaţă. Poţi folosi şi ciocolată sau alte tipuri de îngheţată pentru a te delecta de fiecare dată cu cele mai bune variante de cafea cu gheaţă. Cafeaua cu gheaţă este delicioasă şi dacă adaugi în ea rom, un lichior mai aromat sau brandy, de ce nu.