Retete de bauturi frappe

 

Cele mai bune rețete de băuturi frappé de încercat

retete de bauturi frappe

 Mai gurmande decât un suc natural de fructe sau decât unul carbogazos, mai răcoritoare decât o cafea sau decât un ceai sau mai lejere decât un milkshake, băuturile frappé sunt vedetele acestei veri. Iată care sunt cele mai bune rețete de degustat sub soarele arzător.

 

O cafea frappé.

 Un clasic, foarte simplu de preparat. Pentru două pahare ai nevoie de 15 cl de cafea tare, pe care să îi amesteci apoi cu 30 cl de lapte, cu 2 lingurițe de zahăr pudră şi câteva cuburi de gheață.

 

Ciocolată frappé.

 O băutură la fel de delicioasă și de populară ca și cafeaua frappé. Ai nevoie doar de lapte, de cacao pudră, de zahăr pudră și de câteva cuburi de gheață. Totul trebuie să fie dozat în funcție de gusturi și de preferințe și amestecat în blender.

 

Moka frappé.

 Dacă nu știi ce să alegi între cafea frappé sau ciocolată frappé, alege să le combini pe cele două- adică să prepari un moka frappé. Amestecă lapte, cacao pudră, cafea, extras de vanilie şi gheaţă. Un compromis perfect. Nu-i aşa?

 

Un cappucino frappé cu Oreo.

 O variantă pentru un cappucino clasic. O reţetă de încercat de urgență. Pentru două pahare mari sunt de ajuns 30 cl de lapte, 15 cl de cafea tare, o lingură de zahăr, 10 cl de smântână lichidă, câteva bucăți de gheață și 4 biscuiți Oreo.

 

Un ceai verde frappé.

 Dacă ești un iubitor de ceai mai degrabă, nu te îngrijora. Poți prepara și un ceai frappé. Pune la infuzat de exemplu două pliculețe de ceai în 25 cl de lapte apoi amestecă totul cu gheaţă. Pentru un gust şi mai gurmand adaugă şi puțină înghețată cu vanilie.

 

Lapte frappé cu banane.

 Mai consistent decât ceaiul verde sau decât cafeaua, laptele frappé cu banane, este cea mai onctuoasă băutură de care te poţi bucura. Pentru două pahare amestecă pur şi simplu 20 cl de lapte cu o banană tăiată bucăţele. Mai adaugă gheață şi zahăr dacă îţi dorești.

 

Un lapte frappé cu mango.

 Continuăm în aceeași notă fructată şi îţi propunem un lapte frappé cu mango. O rețea ideală de degustat vara. Amestecă lapte, mango şi gheaţă. Atât.

 

Un iaurt frappé cu cireșe.

 De obicei un frappé se realizează pe bază de lapte. Dar se pot prepara şi cu iaurt. Amestecă 25 de cl de iaurt natur sau cu vanilie sau cu cireşe cu nişte cireşe fără sâmburi. Mai adaugă 6 cl de lapte şi gheaţă.

 

O reţetă originală.

 Te poţi bucura de ce nu de cele mai originale în cele mai delicioase combinaţii. Amestecă 30 cl de ricotta cu 30 cl de lapte, 4 kiwi, 4 căpşuni, 2 linguri de miere şi câteva cuburi de gheaţă. Vei obţine cea mai delicioasă băutură frappé cu siguranţă.

 

Măr, scorţişoară şi fulgi de ovăz.

 O altă variantă delicioasă, surprinzătoare şi hrănitoare. Prepară un frappé cu măr, cu scorţişoară şi cu ovăz. Ai nevoie de 50 cl de lapte, de 25 cl de piuré de mere, 35 grame de fulgi de ovăz, 1 lingură de miere, o lingură de scorţişoară şi câteva cuburi de gheaţă. Un deliciu cremos.