6 sucuri contra anemiei

Ce este anemia?

6 sucuri contra anemiei În prezent, multe persoane din întreaga lume suferă de anemie și, deși nu este considerată o boală fatală, pot cauza alte probleme de sănătate dacă nu este tratată în mod corespunzător. Această boală, anemia este caracterizată printr-o scădere a numărului de celule roșii din sânge și a hemoglobinei în sânge, ceea ce înseamnă că oxigenul nu mai ajunge la celule și la organele vitale. Ca urmare, apar simptome precum oboseala cronică, slăbiciunea, dificultatea respirației și altele care interferează cu viața normală.

 Există mai multe tipuri de anemie care sunt cauzate de deficiențe dietetice și care pot fi ușor prevenite și tratate pentru a completa depozitele de fier și de vitamina B din organism. Acest lucru are ca rezultat o creștere a producției de hemoglobină și globule roșii din sânge, care ajută la soluționarea problemei.

 Următoarele rețete de sucuri conțin cantități mari de fier și de vitamina B și pot ajuta la evitarea anemiei și a simptomele acesteia.

 Recomandare importantă: Se recomandă să beți sucurile imediat după preparare, deoarece eficiența ingredientelor active scade odată cu trecerea timpului.

1. Suc de morcovi și năsturel

 Combinația câștigătoare dintre morcovi și năsturel va oferi corpului dumneavoastră o cantitate mare de fier, vitamine, minerale și fibre care vă vor hrăni, va crește producția de globule roșii și va contribui la impulsionarea vitalității și a sănătății. În același timp, vitamina A, care se găsește din abundență în morcovi, ajută la combaterea problemelor de vedere și contribuie la menținerea sănătății pielii.

Ingrediente:

 - 3 morcovi mari

 - un pumn de năsturel

 - o cană cu apă plată (200 ml)

 Tăiați morcovii cubulețe, adăugați-i în vasul unui blender împreună cu restul ingredientelor și procesați bine până când obțineți o textură omogenă. Consumați imediat.

2. Suc de pătrunjel verde

 Pătrunjelul este o legumă minunată folosită pentru a condimenta multe feluri de mâncare și este, de asemenea, excelent pentru prevenirea și tratamentul anemiei. Acest lucru se datorează faptului că pătrunjelul conține cantități mari de fier, astfel încât o băutură făcută din această plantă gustoasă va completa cu siguranță necesarul din acest mineral esențial și, de asemenea, va purifica corpul de toxinele dăunătoare.

Ingrediente:

 - un pumn de pătrunjel proaspăt

 - sucul de la o lămâie

 - 1 cană cu apă (200 ml)

  Clătiți bine pătrunjelul, adăugați-l în vasul unui blender împreună cu restul ingredientelor și procesați până obțineți o băutură omogenă. Consumați imediat.

3. Suc de sfeclă roșie și drojdie de bere

 Drojdia de bere conține o cantitate mare de proteine și multe vitamine B, care stimulează producția de globule roșii și hemoglobină și are o aromă unică asemănătoare cu cea de brânză. Dacă drojdia de bere este combinată cu sfecla roșie, care conține fier și antioxidanți din abundență, se obține o băutură excelentă care luptă împotriva anemiei și a efectelor acesteia.

Ingrediente:

 - 1 sfeclă roșie

 - 1 morcov

 - 1 linguriță de drojdie de bere (5 grame)

 - 1 cană cu apă (200 ml)

  Tăiați morcovul și sfecla în bucăți mai mici, adăugați-le în vasul unui blender împreună cu restul ingredientelor și procesați până obțineți o băutură omogenă. Consumați imediat.

4. Suc de căpșuni, mure și mere

 Acest suc minunat este ideal pentru cei care iubesc băuturile dulci cu puțin adaos de amar. Consumați-l dimineața și bucurați-vă de suplimentul de fier esențial care se găsește în fiecare dintre ingredientele băuturii, precum și de antioxidanții și fibrele care vă vor curăța corpul de toxine și vă vor face să vă simțiți regenerați întreaga zi.

Ingrediente:

 - o cutie de mure

 - 3 căpșuni

 - 1 măr verde

 - o jumătate de cană cu apă (100 ml)

  Adăugați toate ingredientele în vasul unui blender. Procesați apoi câteva minute până când obțineți un suc cu o textură omogenă. Consumați imediat.

5. Suc de ridiche, năsturel și spanac

 Conținutul ridicat de fier din spanac ajută la combaterea și prevenirea anemiei, iar atunci când este combinat cu năsturel și ridiche, care conțin cantități mari de vitamine, rezultă o băutură deosebit de sănătoasă. Antioxidanții din această băutură specială, plus vitaminele B și fierul, vă vor ajuta să depășiți oboseala cauzată de anemie și veți putea lucra mai mult în timpul zilei.

Ingrediente:

 - 3 pumni de năsturel

 - 4 ridichi

 - 2 pumni de frunze de spanac

 - 1 cană cu apă (200 ml)

 Spălați bine toate legumele, adăugați toate ingredientele în vasul unui blender de și procesați până când obțineți o băutură cu o textură omogenă. Consumați imediat.

6. Suc de morcovi, spanac și țelină

 Combinația dintre cele trei legume din acest suc vă va oferi o cantitate mare de vitamine și minerale care vă va face să vă simțiți mai puternici și mai atenți. Conținutul ridicat de fier va ajuta la combaterea anemiei și a simptomelor sale și va contribui la un stil de viață sănătos.

Ingrediente:

 - 5 morcovi

 - 1 tijă de țelină

 - un pumn de frunze de spanac

 - 1 cană cu apă (200 ml)

 Tăiați morcovii în bucăți mai mici, adăugați-i în vasul unui blender împreună cu restul ingredientelor și procesați până când obțineți un suc omogen. Consumați imediat.

 Anemia este o boală neplăcută cauzată de o dietă săracă care duce la deficiențe de vitamine și de fier. Băuturile sănătoase din acest articol vă vor ajuta să combateți simptomele neplăcute cauzate de anemie, combinate cu tratamentele prescrise de un medic. Conținutul ridicat de fier din aceste sucuri va ajuta la prevenirea și tratarea anemiei și vă va face să vă simțiți mai bine și să aveți un stil de viață mai sănătos.