Smoothie din pere și struguri

 

Smoothie din pere și struguri

Smoothie din pere și struguri Acest smoothie tomnatic ne încântă prin prospețimea strugurilor și a perelor, fiind ideal în curele de detoxifiere.

 Istoria strugurilor datează de aproape 8000 de ani, când au fost cultivată pentru prima dată în Orientul Mijlociu. Beneficiile acestui fruct sunt numeroase, de la prevenirea cancerului până la hipertensiune arterială și constipație.

 Strugurii sunt bogați în vitamine ( vitamina C, vitamina A și vitamina B6), minerale (potasiu, fier), proteine și acizi grași ( un conținut mai scăzut).

 Dacă dorești să faci o detoxifiere a organismului și beneficiezi de energie și vitalitate, struguri sunt variantă optimă datorită conținutului redus de calorii.

 Recomandare: când mâncați strugurii nu dați la o parte sâmburii și coaja ( se sfărâmă în cavitatea bucală și se mestecă bine), deoarece conțin acizi grași ce reduc colesterolul și mențin sănătatea vaselor de sânge. Strugurii previn o serie de boli, cum ar fi: afecțiuni ale inimii (datorită conținutului de potasiu), diabetul, cancerul pancreatic, cancerul de prostată, cancerul de colon, afecțiuni ale rinichilor, etc.

 Cercetării au descoperit, de asemenea, că resveratrolul din strugurii poate trata boala Alzheimer, ține sub control glicemia și poate ameliora bufeurile pe durata menopauzei.

Ingrediente:

 - 1 ciorchine de strugure ( ceasla);

 - 1 pară;

 - 3 frunze de varză kale (antioxidant puternic);

 - 300 ml apă de izvor/plată.

Mod de preparare:

 Pregăteşte toate ingredientele pentru mixare prin spălare şi decojire. Într-un blender de mare putere, adaugă ingredientele iar la sfârșit se adaugă apă de izvor și se mixează maxim 2 minute. Atenție! Apa trebuie doar să acopere ingredientele.