Sucul smoothie verde – o băutură plină de vitamine și de antioxidanți

 

Sucul smoothie verde, cel mai sănătos suc detox

Sucul smoothie verde – o băutură plină de vitamine și de antioxidanți
Sucul smoothie verde – o băutură plină de vitamine și de antioxidanți

 Ai băut până acum un suc smoothie verde? Nu știi despre ce vorbim? Sucul smoothie verde sau green smoothie cum mai este numit, nu este altceva decât un suc preparat cu legume verzi – cu frunze sau nu- și cu fructe proaspete? Cu siguranță că ai auzit deja până acum de sucurile smoothie. Nu-i așa? Sunt sucurile onctuoase preparate pornindu-se de la mai multe combinații de fructe. Sucurile smoothie verzi sunt cele mai sănătoase sucuri detox din legume si fructe care au creat o adevărată revoluție.

 

Care le sunt beneficiile sucului smoothie verde?

 Cel mai mare avantaj al sucurilor smoothie verzi este faptul că te ajută să consumi o mulțime de fructe verzi și de legume fără să îți dai seama măcar. Gustul dulce al fructelor este cel care îl maschează pe cel al legumelor verzi iar acestea pot contrabalansa gustul mult prea dulce al fructelor. Rezultă un echilibru perfect.

 Sucul smoothie verde este un suc foarte energetic care vine cu enzime, cu vitamine, cu proteine de origine vegetala, cu nutrienți și clorofilă mai ales, care este oxigenantă și regenerantă. Legumele se digeră astfel mult mai ușor decât dacă ar fi preparate sub formă de salată.

 Legumele verzi sunt o sursă excelentă de clorofilă. Clorofila este considerată a fi energia soarelui. Ori, beneficiile soarelui asupra nivelului nostru de energie, asupra stării de dispoziție și de sănătate nu mai trebuie să fie dovedite. Același lucru deci și în cazul clorofilei.

 

Sucurile smoothie verzi sunt cele mai bune pentru digestie.

 Toate fibrele conținute de fructe și de legume ajută la o mai bună digestie. În plus, te vor ajuta să dormi mai bine și vei avea o energie debordantă. Clorofila îți va purifica ficatul, va elimina toxinele. Sucurile smoothie verzi sunt deci ideale pentru o cură detox. Clorofila te ajută și să lupți contra numeroaselor boli și viruși și îți va oxigena organele ca nimeni alta. Este cel mai bun ingredient pentru sănătate.

 În plus, datorită paletei largi de fructe și de legume pe care le folosești, sucurile smoothie verzi te vor ajuta să te bucuri de o mulțime alte beneficii – minerale – spanac, măcriș, vitamine- mango, portocale sau broccoli, au virtuți alcalinizante –bananele, țelina sau dovleacul, vin cu un plus de proteine- nucile de cocos, avocado, etc.

 

Ce ar trebui sa conțină un suc smoothie verde?

 Sucul smoothie verde ar trebui sa conțină un procent de 40 % de legume verzi si 60% fructe. Iată o listă cu fructele și legumele pe care le-ai putea folosi:

 - fructe- banană, măr, pară, kiwi, mango, ananas, struguri, tot felul de fructe mici sau suculente.

 - legume- toate legumele cu frunze verzi de la spanac la salata, pana la rucola, varza kale sau frunze de păpădie. Dar mai poți profita și de beneficiile altor legume precum broccoli, castraveți, țelină, ridiche, morcovi sau al ierburilor aromatice precum pătrunjelul, coriandrul sau menta.

 - super-alimentele trebuie să facă și ele parte din cel mai delicios suc smoothie verde- aici intră pudra de spirulină, maca, semințele de chia, de in, de cânepă, acai, etc.

 - lichidele pe care trebuie sa le folosești sunt apa, laptele vegetal de migdale, de ovăz sau de orez, apa de cocos sau sucul de lămâie.

 

7 rețete de green smoothie care trebuie neapărat încercate.

 Rețeta numărul 1. 2-3 buchețele de broccoli, 4 frunze de salată la alegere, 2 mere, o banană,o linguriță de spirulină, 2 pahare de lapte de migdale sau suc de mere.

 Rețeta numărul 2. 6 frunze de spanac, 2 banane, apa filtrată plus o linguriță de maca.

 Rețeta numărul 3. 1 castravete plus câteva frunze de mentă, 2 kiwi, un măr plus apă filtrată.

 Rețeta numărul 4. 2 pere plus 3 frunze de varză, câteva frunze de mentă și un pahar mic cu suc de lămâie.

 Rețeta numărul 5. 1 mango mic, 4 rondele de ananas, 3 tije de coriandru proaspăt, 5 frunze de spanac, plus 2 pahare de apă de cocos.

 Rețeta numărul 6 pentru a-ți face plinul de energie. Puțină țelină, gulie, două frunze de varză, apă și frunze de morcov.

 Rețeta numărul 7 pentru a-ți face plinul de calciu. 3 frunze mari de varză creață, 2 mere, 1 lingură de piure de susan, 2 curmale și apă.

 Sucurile smoothie sunt cele mai savuroase băuturi detox, cele mai bune pentru sănătate și cele mai delicioase în același timp.