5 motive pentru a consuma ceai Rooibos

 

5 motive excelente de a consuma ceai Rooibos

5 motive pentru a consuma ceai rooibos

 Ceaiul Rooibos, această băutură roșiatică venită din Africa de Sud este o mină de beneficii pentru sănătatea noastră. Ce mai aștepți, descoperă-l rapid!

 

Un ceai care nu este un….

 Numele său înseamnă tufiș roșu în africană. Asta deoarece în ultimii ani de viață frunzele sale se înroșesc. Chiar dacă mai este cunoscut sub numele de ceai roșu, acest arbust nu aparține marii familii a arborilor de ceai. În Africa de Sud, Rooibos este o băutură vedetă: aproape 20 de milioane de cești sunt băute zilnic. Se poate consuma atât rece cât și cald și există varietăți pentru toate gusturile: natural, aromatizat, cu flori, cu mirodenii.

 

Rooibos tratează tulburările intestinale

 Conform unui studiu efectuat de un grup de cercetători pakistanezi, canadieni și germani, flavonoidele prezente într-un număr mare în frunze au un efect calmant asupra sistemului digestiv. De aceea, Rooibos este o băutură eficientă pentru calmarea tulburărilor gastro-intestinale precum durerile digestive provocate de o masă copioasă, arsurile la stomac sau diaree. În Africa de Sud, mămicile le dau ceai Rooibos cald bebelușilor care suferă de colici.

 

Rooibos ne protejează de cancer și de alte afecțiuni grave

 Motivul? Conține numai puțin de 11 polifenoli diferiți printre care aspalantină, notofagină, chercetină și luteloină. Aceștia din urmă sunt antioxidanți puternici care prezintă proprietatea de a neutraliza efectele radicalilor liberi înainte ca aceștia să ne distrugă celulele. Datorită acestui conținut bogat de polifenoli, ceaiul Rooibos contribuie la prevenirea apariției cancerului de piele, de sân și de colon. Conform unui studiu publicat în 2003, Rooibos ține la distanță și cancerul la ficat. De asemenea, păstrează sistemul cardio-vascular sănătos, favorizează diminuarea tensiunii arteriale, este util în caz de astm, bronșită sau pneumonie.

 

Rooibos ne permite să avem o dantură mai frumoasă

 Rooibos conține fluor, un oligoelement indispensabil sănătății dentare. Acesta se fixează în smalțul dinților și îl face mult mai rezistent în fața atacurilor bacteriilor de tot felul. Drept urmare, dacă îl consumi în mod regulat, vei ține cariile la distanță. Deoarece nu conține teină, consumul său nu îngălbenește dinții, spre deosebire de celelalte tipuri de ceai.

 

Roiboos tratează problemele pielii

 Această băutură le vine de hac iritațiilor următoare: eczemă, dermatită, eritem fesier, alergii cutanate. Responsabilul de această acțiune? Zincul, mineralul cu o acțiune antibacteriană și reparatoare. Pentru a profita din plin de beneficiile acestuia, trebuie să consumi cel puțin două-trei cești pe zi. Poți aplica după infuzie săculețul direct pe zona cu probleme.

 

Rooibos este remineralizant

 O ceașcă de 200ml de ceai Rooibos conține fier, ideal pentru persoanele anemice, potasiu, calciu, indispensabil sănătății oaselor, magneziu anti-oboseală. Este o sursă excelentă de oligoelemente precum cuprul și manganul. Datorită acestei bogății nutriționale, Roiboos ne stimulează energia și se dovedește a fi un aliat de preț al sănătății noastre pentru a înfrunta iarna cu zâmbetul pe buze.