Compoturi verzi si raw

 

Compoturi verzi şi raw

compoturi verzi si raw

 Sucurile smoothie verzi fac parte deja de mult timp din viața noastră de zi cu zi. Ne ajută să ne „înverzim” alimentația extrem de ușor şi să ne îmbunătățim și vitalitatea. Îți propunem azi o altă modalitate de a integra la tine în meniu verdele zi după zi – compoturile raw. Dacă fructele și frunzele se înțeleg de minune la noi în pahare atunci de ce nu s-ar înțelege atunci bine și într-un bol?

 Vara în plin sezon te poți bucura din plin de toate fructele și legumele. Și calitățile „frunzelor verzi” sunt incredibile. Sunt bogate în clorofilă, minerale, vitamine, proteine complete şi fibre.

 Acestea favorizează şi o stare de bine globală deci poți să le folosești fără ezitare peste tot. Mizează fără a mai sta pe gânduri pe frunzele de spanac, pe frunzele de muștar, pe frunzele de amarant, de napi, de păpădie, de varză grasă… Ierburile fine au și ele tije şi frunze pe care le poţi folosi fără probleme. Aici intră coriandrul, pătrunjel, menta, busuiocul…

 

Cum preparam compotul raw

 Să începem progresiv. Începe prin a adăuga în mod progresiv frunze de spanac de exemplu. 20% verde şi 80% fructe. Apoi poți ajunge chiar şi la 50%-50%. În ceea ce privește ierburile fine, trebuie să folosești niște cantități mai mici pentru ca gustul să rămână delicat. Le poți amesteca şi cu alte frunze la alegere.

 

Verde şi mai ce în compoturi?

 Fructe proaspete .

 Mere, pere, banane, portocale, kaki… Merele sunt ideale. Amestecând varietățile compoturile tale vor fi cele mai savuroase. Mai poți adăuga suc de lămâie sau o citrică la alegere.

 Fructe uscate.

 Mure albe, goji, caise, curmale, smochine….

 Nuci sau semințe.

 Poți adăuga o linguriță sau două de nuci sau semințe. Tahini, unt de migdale, nuci de caju… Mai poți folosi și semințele crude de susan, de floarea soarelui sau de dovleac.

 Condimente și pudre magice.

 Pentru a mări puterea nutrițională a preparatelor şi pentru a le parfuma așa cum vrei sunt cele mai potrivite. Poți folosi scorțișoară, anason stelat, piper, curcuma sau ghimbir.

 Un îndulcitor

 Un îndulcitor dacă dorești asta, dar este destul de rar necesar. Un sirop de arțar într-un compot de mere-spanac şi floarea-soarelui este mai mult decât delicios.

 

În funcție de gusturi și de pofte, poți încerca diferite combinații în compot raw:

 - un amestec mai lejer cu frunze verzi, fructe proaspete, mirodenii și mure albe.

 - un amestec cremos cu frunze verzi, fructe proaspete, mirodenii și unt de nuci sau semințe.

 - un amestec generos: frunze verzi, fructe proaspete, mirodenii și unt de nuci sau semințe plus fructe uscate.