Soluții de calitate pentru protejarea și tratarea lemnului

 

Lemnul trebuie protejat și ferit de acțiunea dăunătorilor naturali

Soluții de calitate pentru protejarea și tratarea lemnului Lemnul este cel mai vechi material de construcție din lume. Fie că vorbim de cabanele sau de căsuțele construite aproape în întregime din lemn sau de mobila nouă, de calitate superioară, cu un design absolut modern și plăcut, lemnul face parte din viața noastră. Însă, la fel ca și celelalte materiale de construcție, lemnul trebuie protejat și ferit de acțiunea dăunătorilor naturali. Deși lemnul este un material extrem de ieftin, ușor de șlefuit și de întreținut, trebuie să ținem cont și de durata de viață a acestuia și de dezavantajele pe care le prezintă. Pentru a păstra lemnul cât mai mult timp, soluțiile de ignifugare, antifungice, insecticide, anti-mucegai, anti-carii sunt absolut necesare.

 

Cum protejăm lemnul pentru mai mulți ani?

 Lemnul este un material extrem de folosit, îndeosebi în ceea ce privește mobila, iar orice locuința deține cel puțin un obiect de mobilier și nu numai, confecționat în întregime din lemn. Și scările interioare ori exterioare pot fi confecționate din lemn, precum și întreaga construcție. Însă, deoarece lemnul se poate aprinde extrem de repede, poate fi supus cu mare lejeritate acțiunilor mucegaiului, a cariilor, a insectelor, a fungilor, acesta trebuie protejat prin toate mijloacele posibile.

În primul rând, acțiunea mucegaiului și a umidității ridicate, a condițiilor meteo uneori foarte vitrege, poate afecta construcțiile din lemn extrem de vizibil. Apoi, posibilitatea de incendiu este extrem de ridicată, de aceea, construcțiile si obiectele confecționate în întregime din lemn din casa dumneavoastră au nevoie de soluții complete de ignifugare și de hidrofugare. Cariile, insectele mici pot fi de asemenea foarte dăunătoare lemnului, măcinându-l în timp. Pentru a prelungi durata de viață a produselor din lemn pe care le dețineți în locuința dumneavoastră, sunt necesare soluții insecticide și anti-carii. Lemnul este un material extrem de sensibil la stimulii externi, de aceea trebuie protejat. Protejând lemnul ne protejăm și sănătatea și eliminăm posibilitatea unor posibile evenimente neplăcute.

 

Ce soluții pentru protejarea lemnului din locuințele noastre avem la dispoziție?

 În ziua de azi, există firme specializate care se ocupă de protejarea lemnului și a obiectelor confecționate din lemn, pentru deplina noastră siguranță. Pentru lemnul de interior, și anume scările interioare, dar mai ales obiectele de mobilier confecționate din lemn, există pe piață, la firmele specializate, o gamă foarte variată de soluții de tratare a lemnului antimucegai, insecticid, anti-carii, antifungic, dar și soluții ignifugare, pentru prevenirea incendiilor. Pentru lemnul de exterior, la soluțiile anterior menționate se adaugă și soluțiile hidrofugare. Așadar, în ceea ce privește propria noastră locuință, nu este suficient numai să lustruim piesele de mobilă sau să curățăm piesele de lemn, ci trebuie să protejăm aceste suprafețe din lemn pentru a se păstra cât mai mult timp în condiții excelente și pentru a avea o viață cât mai lungă. Deși puțini cunosc aceste soluții și avantajele pe care le oferă locuinței și sănătății noastre, este necesar să tratăm lemnul pe o perioadă îndelungată, cu cele mai bune soluții.