Albastrul este în topul tendințelor deco

 

Albastrul este în topul tendințelor deco

albastrul este in topul tendintelor deco

 Ce zici de culoarea albastră la tine acasă? De ce nu? Avantajul acestei culori este că vine cu o multitudine de nuanțe, de la cele mai închise la cele mai deschise pentru a se adapta tuturor gusturilor și interioarelor. Preferi mai degrabă albastrul marin sau albastrul turcoaz? Bleumarin-ul, albastrul regal sau cel cobalt? Cu atâtea nuanțe la îndemâna ta este imposibil să nu găsești culoarea care iți place și care ți se potrivește cel mai bine.

 

Albastru, da, dar în ce încăpere a casei?

 Albastrul ne duce cel mai adesea cu gândul la mare și la cer. Este culoarea evaziunii. Îl poți folosi deci în baie, în nuanțe deschise pentru a obține un decor romantic și dinamic în același timp care să te ducă cu gândul la vacanță. Dar un pastel foarte frumos se poate folosi şi în bucătărie.

 

Albastrul pentru camera copiilor

 Albastrul nu trebuie să se folosească doar în camera unui băiețel. Se potrivește foarte bine și unei fetițe. Este de ajuns dacă știi cum să îl potrivești.

 

Secretul unor pereți albaștri

 Secretul unor pereți albaștri care va pune în valoare încăperile de la tine din casă este următorul – trebuie să îl armonizezi cu cele mai potrivite culori și să găsești nuanța care îți seamănă cel mai bine și cu care te regăsești.

 

Albastru într-o încăpere decorată în stil clasic

 Pentru o încăpere decorată în stil clasic, dar și foarte șic, cel mai bine ar fi să mizezi pe albastrul pastelat foarte elegant care nici nu supraîncarcă spațiul.

 Atenție însă. Nu vorbim aici despre a vopsi totul în albastru- de la podea, la tavan cu riscul de a te simți sufocat.

 Cel mai bine ar fi să folosești albastrul în mici tușe, în diferite locuri, alese savant și cu grijă. Albastrul va merge de minune cu un tavan din lemn și cu o culoare mai ivoire de exemplu.

 

Un decor ca la malul marii.

 Pentru a veni cu marea la tine în interior, albastrul atlantic trebuie să fie privilegiat acordat cu unele piese de mobilier din lemn deschis şi cu un decor făcut din pietre și scoici.

 Este posibil și să combini un albastru mai exotic cu niște culori mai vii pentru a obține un interior minunat în stil oriental- cu galben, cu roz, cu roșu sau gri este minunat.

 Pentru un interior mai contemporan cel mai bine ar fi să mizezi pe un albastru în nuanțe de azur care va pune foarte bine în valoare un interior cu o arhitectură mai modernă.

 Dacă optezi pe un albastru în nuanțe mai închise, cel mai bine ar fi să mizezi pe un singur perete pentru ca încăperea să nu fie mult prea închisă. Nuanța de albastru-gri alături de negru va veni cu un aspect șic și modern. Este perfect pentru un hol sau pentru un birou de exemplu. Albastrul ardezie este foarte primăvăratic și este ideal pentru o cameră de zi.

 Nu uita nici că tonurile de albastru se potrivesc foarte bine între ele. Un degrade de albastru va veni cu un efect de malul mării la tine în interior.