Etape pentru o casă Zen

 

9 etape pentru o casă Zen

etape pentru o casa zen

 În perioadele cu un nivel ridicat de stres este mai dificil să îți regăsești seninătatea şi relaxarea. Una din rarele opțiuni este să creezi la tine acasă un port de pace. Ideal pentru a te relaxa în confortul propriei tale case. Din aceste motive principiile zen aplicate în domeniul decorațiunilor interioare sunt din ce în ce mai populare.

 Dar ce înseamnă zen? În japoneză, zen se referă la meditație. În domeniul decorațiunilor interioare acesta reflectă echilibrul, armonia şi relaxarea.

 Cel mai adesea zenul este asociat unor linii minimaliste, pure şi simple. Deci felul în care îţi organizezi casa şi ce atmosferă creezi la tine acasă pot compensa stresul vieții cotidiene.

 

Iată care sunt etapele de respectat.

 1. Mai multă blândețe la picioarele tale.

 Parchetul în nuanțe deschise de gri sau de alb sunt foarte rafinate. Poți alege şi alte culori cu condiția sa se potrivească cu restul încăperii. Un covor vine şi el cu un real sentiment de confort. Cele din lână sau bumbac pur sunt ideale.

 2. Optează pentru culorile pământului.

 Un interior de inspirație zen trebuie să se bazeze pe culorile naturale care ne duc cu gândul la pământ sau pe cele care provoacă un sentiment de calm şi relaxare-albul, griul, maroul deschis, bejul sau rozul. Armonia cromatică între diferite elemente este la fel de importantă.

 3. Joacă-te cu lumina naturală sau cu cea blândă.

 Lămpile inspirate din natură sau cele parfumate sunt cele mai potrivite. Ai nevoie de mai multe surse de lumină care să îţi permită să te joci cu intensitatea şi cu zonele de luminat.

 4. Alege materiale lejere şi naturale.

 Aceeași regula a naturalului se aplică și aici- materiale lejere şi confortabile. Draperiile vor veni cu o senzație de intimitate. Inul şi lâna sunt ideale.

 5. Un mobilier simplu şi natural.

 Liniile simple şi clare sunt cele care caracterizează un mobilier zen. Materialele naturale sunt cele care vin cu o senzație de căldură şi relaxare.

 6. Nu exagera cu ornamentele şi cu obiectele de decor.

 Şi aici cuvântul de ordine este simplitate. Nu afișa decât lucrurile care îţi sunt extrem de dragi.

 7. Folosește niște sprayuri naturale.

 Un spray parfumat pentru lenjerie, lumânări, uleiuri esențiale… miresmele fresh sunt calmante pentru a te relaxa dar şi vivifiante pentru momentul trezirii.

 8. Mai mult calm cu plantele verzi.

 Verdele plantelor are un efect calmant. Un bonzai sau un terrariu sunt cele mai potrivite.

 9. Cuvântul de ordine: ordine.

 Dezordinea și aglomerarea pot inhiba relaxarea.