Culorile pentru locul de luat masa

 

Culorile pentru un loc de luat masa care stimulează toate simțurile

culorile pentru locul de luat masa

 Locul de luat masa este prin excelență locul unde ne întâlnim cu toții, în familie sau cu prietenii pentru a ne bucura de cele mai delicioase feluri de mâncare. Este necesar deci să îl decorăm în aşa fel încât să creăm o ambianță care să stimuleze apetitul celor care se află la masă.

 

Stimulează simțurile celor de la masă.

 Pentru asta este nevoie ca nuanțele de culori pe care le folosești aici să fie destul de calde, pentru ca simțurile acestora să fie ațâțate şi pentru ca ambianța să fie una veselă. Deci cel mai bine ar fi să optezi pentru unele culori care ne duc cu gândul la unele feluri preferate de mâncare.

 

Simbolistica culorilor.

 Iată ce este important de reținut:

 - roșul ne duce cu gândul imediat la o delicioasă friptură de vită, la niște mezeluri, la șuncă, la roșii sau la căpșuni sau zmeură.

 - portocaliul ne duce cu gândul la o friptură de pui, la o supă delicioasă de morcovi, la portocale, la un delicios suc de portocale pentru micul dejun, la o prăjitură delicioasă pentru desert, la niște croissante sau la niște piersici şi un escalop pane.

 - galbenul ne face să ne gândim la o omletă savuroasă , la o limonadă sau la un suc de lămâie sau la niște mere.

 - verdele ne duce cu gândul la cele mai delicioase legume sau fructe.

 - culoarea maro este cea care evocă delicioasa cafea care ne trezește dimineața sau excelentele ciuperci care sunt delicioase alături de o omletă.

 

Decorarea unui loc de luat masa.

 Cel mai bine ar fi deci să folosești toate aceste culori pentru decorarea locului de luat masa. Ai la îndemână deci mai multe soluții dar trebui să ții cont și de luminozitatea încăperii.

 

Trebuie să ții cont şi de podea.

 Trebuie să creezi un contrast cât mai frumos aici. Poți apela la un parchet de lemn în culori deschise, la o mochetă roșie sau portocalie sau chiar la marmură. Dacă mizezi pe o marmură albă cel mai bine ar fi să pui şi un covor roșu sau portocaliu peste.

 Obiectele de decor trebuie să fie și ele alese în funcție de culori. Astfel poți miza pe unele tablouri în care să predomine culoarea verde. Niște buchete de flori așezate în cele mai frumoase vaze sunt şi ele cea mai bună opțiune.