Ce culori sa alegi pentru bucataria ta

 

Ce culori să aleg pentru bucătăria mea?

ce culori sa alegi pentru bucataria ta

 Îți renovezi bucătăria şi nu știi pentru ce culori să optezi? Cel mai bine ar fi să încerci să te joci cu nuanțele şi să faci o combinație de nuanțe reci şi calde. O nuanță de culoare pentru fiecare perete al spațiului tău, poate…. Viitoarea ta bucătărie poate şi să primească şi nişte lacuri magnifice, strălucitoare sau chiar patinate pentru mobile.

 Culorile în general sunt cele care definesc stilul pe care vrei să îl dai bucătăriei tale. Putem vorbi în acest caz despre culori calde şi culori reci. Culorile reci sunt cele care liniştesc, sunt elegante, senine şi sunt cele care măresc spațiul.

 

Ghidul culorilor pentru bucătărie.

 Albastrul. Albastrul înseamnă calmul, marea, cerul şi blândețea. Există în numeroase nuanțe de la cele pastelate până la cele mai închise. Albastrul te ajută şi să mărești un spațiu.

 

Verdele.

 Verdele este culoarea naturii şi vine cu un stil extrem de fresh la tine în casă. Amestecul nuanțelor de verde este recomandat. Nuanțele si degradeurile oferă un foarte frumos amestec. Aceste culori sunt folosite pentru a înveseli şi pentru a crea o anumită intimitate.

 

Roșul.

 Roșul este culoarea predominantă a nuanțelor călduroase. O culoare care merge de minune cu rozul de exemplu. Unii folosesc roșul doar pentru anumite locuri ale bucătăriei, cum ar fi doar mobila de bucătărie, alegând pentru pereți o nuanță mai deschisă.

 

Galbenul.

 Galbenul este culoarea luminozității, galbenul este cel care luminează şi care aerează o încăpere. Alege de preferință un galben cald.

 

Maroul.

 Maroul este derivat de la galben, o culoare care se asociază cu pământul şi care este ideală pentru un decor rustic. Este recomandat să se combine cu alte culori- galbenul de exemplu.

 Încearcă să nu folosești mai mult de 3 nuanțe în bucătărie. Vei risca să supraîncarci spațiul. Şi cel mai bine ar fi să privilegiezi o nuanță mai deschisă în una sau două nuanţe pentru că deja sunt prezente foarte multe elemente în bucătărie, dacă ne gândim numai la obiectele electromenajere.

 

Exemple de armonii de culoare:

 - albastru cu galben.

 - roşu cu verde.

 - portocaliu cu violet.

 - galben cu albastru.

 - roz cu verde.

 - alb murdar cu gri.

 - negru si alb.

 Folosește tonuri deschise pe suprafețele mai mari şi tonuri mai închise pe cele medii. De exemplu, un perete vopsit într-un alb murdar arată minunat cu un mobilier în nuanțe de roșu aprins.

 

Culoarea în funcție de expunerea bucătăriei tale.

 O bucătărie orientată înspre est este expusă la lumina exterioară toată ziua. Cel mai bine ar fi deci să te folosești de unele nuanțe mai dulci sau mai deschise cum ar fi galbenul, rozul, albul, etc.

 Pentru o bucătărie expusă înspre vest cel mai bine ar fi să folosești niște nuanțe mai închise. Roșul se potrivește foarte bine. In sud ai de-a face cu o luminozitate destul de puternică deci sunt cele mai potrivite nuanțele de verde, de albastru sau de gri.

 La nord lumina este mereu mai rece din cauza absenței soarelui. Nuanțele calde de rosu sau galben vor veni cu mai multă căldură.

Categorie: