Cum mentinem baia curata?

 

Cum menținem baia curată?

cum mentinem baia curata

 Baia este camera din casă care trebuie să strălucească de curățenie. Fie că avem copii mici sau nu, baia trebuie menținută curată și îngrijită. Pentru acest lucru, trebuie să achiziționăm cel puțin lunar produse de îngrijire și curățare dedicate băii. Și nu este suficient să cumpărăm un singur produs care să facă față tuturor obiectelor și mobilierului din baie, nicidecum. Fiecare părticică a băii trebuie curățată și trebuie să miroasă plăcut. Oare este necesar să punem filtre la chiuvetă pentru a înlătura eventuala rugină? Trebuie să cumpărăm zeci de produse numai pentru baie? Bineînțeles că nu. Dar trebuie să acordăm o atenție deosebită atunci când facem curățenie în baie. În general, baia este încăperea care necesită cea mai multă atenție din toată casa, pe lângă bucătărie. Și gospodinele mai au unele dileme referitoare la curățenia în baie. Cum se curăță petele, calcarul de pe obiectele sanitare, ce obiecte să folosim (burete din plastic, cârpă), cât de mult trebuie să insistăm...

 

Produse de curățenie nelipsite din baie

 Ce nu ar trebui să vă lipsească niciodată din baie pentru o curățenie fie ea și „rudimentară„? Clorul și detergentul. Și, de ce nu, bicarbonatul de sodiu. Dacă aveți aceste trei produse, puteți face o curățenie chiar exemplară în baie. În fond, nu toată lumea își permite să cheltuie lunar zeci de lei pe produse de curățenie.

Detergentul scoate petele și împrospătează, clorul curăță și dezinfectează și bicarbonatul de sodiu va face ca atât chiuveta cât și cada și vasul de toaletă să arate impecabil. Dar acestea nu sunt întotdeauna suficiente. Pentru a șterge oglinzile și geamurile, cele mai bune produse de pe piață și recomandate sunt Ajax și Clin, care curăță foarte bine și au și un miros plăcut. De asemenea, cada și chiuveta (eventual și etajera) necesită o atenție mai deosebită. Cele mai bune produse pentru toaletă și cadă sunt Cif-ul și Cilit Bang, dar puteți folosi cu încredere și Mr Proper. Ce ne facem însă dacă s-a înfundat chiuveta sau scurgerea de la cadă sau de la duș? Folosim Mr. Muscolo granule, un produs ce conține granule active ce descompun și elimină depunerile de păr, săpun sau resturi fără să atace țevile. Continuând cu lista de produse de curățenie, le amintim și pe cele pentru toaletă, în mod special, și anume Domestos, Anitra WC și odorizantele de toaletă. Acestea vin într-o mulțime de forme și aveți multe opțiuni. Fie optați pentru pastiluțe pe care le puteți pune în apa ce se scurge în vasul de toaletă, pentru geluri sau odorizante ce se lipesc efectiv pe vasul de toaletă și curăță și parfumează mult timp, sau, de ce nu, pentru odorizantele clasice, cu rezervă gen Peak, Sano, și lista poate continua. Dacă aveți mobilier în baie curățați-l cu produsele clasice de curățare, cum ar fi pronto pentru lemn, iar gresia și faianța, precum și caloriferul pot fi ușor curățate cu Mr. Proper.

 

Cât de des curățăm baia?

 Indicat ar fi ca toaleta să fie curățată după fiecare folosire, chiar dacă avem odorizante sau nu. Câteva picături de Domestos aplicate în vasul de toaletă și o frecare sănătoasă cu peria specială de curățat vasul de toaletă sunt suficiente. De asemenea, chiuveta se curăță o dată la două-trei zile pentru a se evita depunerile de calcar, și oglinda o puteți curăța chiar și zilnic deoarece de multe ori se aburește atunci când facem baie sau mai sar stropi de apă pe ea.

Categorie: