Cum luptăm cu astenia de primăvară cu ajutorul alimentației?

 

Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman

Cum luptăm cu astenia de primăvară cu ajutorul alimentației? Astenia de primăvară este o stare prin care foarte multă lume trece. Odată cu trecerea de la sezonul rece, la sezonul cald, de la iarnă la primăvară, în corpul uman se petrec anumite schimbări. În timp ce, în natură, totul parcă renaște, în noi, totul parcă devine latent. Nu ne mai simțim în stare de nimic, nu mai avem chef de muncă, somnolența pune stăpânire pe noi, până și starea de spirit devine una irascibilă. Este foarte greu ca organismul nostru să se adapteze foarte repede la schimbările din jurul său, dintr-o dată. Așadar, zilele se măresc, soarele este sus pe cer, temperatura crește în termometre, însă dispoziția noastră este una problematică.


 

Ce este astenia de primăvară?

  Astenia de primăvară este o stare pe care, așa cum menționam anterior, mulți dintre noi o experimentăm odată cu trecerea de la anotimpul rece la cel primăvăratic. Astenia de primăvară se manifestă printr-o slăbiciune a trupului, a oaselor, o moleșeală a gândurilor, incapacitatea de a mai lucra și de a mai funcționa la capacitate maximă. De asemenea, astenia de primăvară este însoțită de o incapacitate a lucrului intelectual, pe lângă slăbiciunea fizică și de o stare permanentă de somnolență ori irascibilitate.

 

Cum tratăm mai ușor astenia de primăvară?

  Astenia de primăvară nu este ceva ce putem trata cu ajutorul unor pastile sau a unui sirop, ori a unor medicamente. Astenia de primăvară se poate trata în mod natural prin mișcarea fizică și alimente bogate în vitamine și substanțe nutritive. Astenia de primăvară este mult mai ușor de suportat dacă ieșim la plimbări lungi în parc, dacă facem jogging, dacă mergem mai mult pe jos, dar și dacă o ținem în frâu din alimentație. Primăvara este anotimpul verdețurilor. Ștevia, spanacul, urzicile, loboda, ceapa și usturoiul verde, toate sunt miraculoase pentru organism. Postul Sfintelor Paști, în general cade odată cu instalarea asteniei de primăvară. De aceea, postul ne ajută să controlăm astenia de primăvară numai din alimentație.

 

Alimentația și astenia de primăvară

  Astenia de primăvară nu este o boală, nu este o afecțiune propriu-zisă, ci este o simplă slăbiciune a organismului. De aceea, trebuie să dăm organismului legume, fructe și cât mai multe surse de vitamine și minerale. Spanacul, ștevia, știrul, loboda, urzicile, toate sunt miraculoase pentru sănătatea noastră. Fie că le consumăm sub formă de ciorbă sau preparate la abur ori sub formă de ceai (mai ales în cazul urzicilor), aceste alimente, alături de altele, ne pot ajuta să avem un stil de viață echilibrat și sănătos, o alimentație perfectă pentru a ieși din iarnă. Consumați cât mai multe fructe, legume și verdețuri de sezon, revigorați-vă cu ceaiuri naturale, cu supe și ciorbe din legume proaspete, ciuperci, germeni din cereale, faceți multă mișcare în aer liber și vă veți simți mult mai bine. Astenia de primăvară poate fi prevenită, dar și ”tratată” fără medicamente, cu multe legume, fructe și verdețuri bogate în minerale și vitamine atât de necesare organismului nostru.

Categorie: