Beneficiile laptelui de ovăz

 

Laptele de ovăz - sursa ta de sănătate

beneficiile laptelui de ovaz

 Prietenii noștri englezii sau americanii consumă enorm ovăzul, fie sub formă de cereale, de cookies, de terci sau de lapte. Dar această cereală a fost considerată foarte mult timp o mâncare doar pentru cai. Timpurile se schimbă însă. Alimentele bio, vegan sau fără gluten ocupă din ce în ce mai mult loc pe piaţă.

 Plin numai de lucruri bune, laptele de ovăz se poate transforma în complicele tău, atât în domeniul frumuseții, cât și în cel al sănătății. Laptele de ovăz este din ce în ce mai răspândit și mai popular.

 

Ovăzul, o cereală bogată în nutrienţi

 Fulgii de ovăz sunt cunoscuți pentru conținutul lor bogat de proteine, de fibre, dar şi de fier, de magneziu, de potasiu, de fosfor, vitaminele B, vitaminele A şi E…În plus, conțin şi foarte puțin zahăr, grăsimi şi calorii.

Această cereală are şi o puternică acțiune antioxidantă și poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge, poate să ajute sistemul imunitar, să îl întărească şi să facă să scadă riscurile legate de anumite boli cardiovasculare. Aceasta poate să îmbunătățească și aspectul pielii, deci este un excelent remediu pentru acnee. Este plină de beneficii şi pentru păr.

 

Laptele de ovăz – un excelent substituent pentru laptele de vacă

 Acest lapte „vegetal” se obține punându-se la infuzat în apă fulgii de ovăz. După ce ai pus amestecul la fiert trebuie să îl filtrezi.

 Există şi lapte de ovăz sub formă de pudră care trebuie să fie rehidratat. Sau se mai poate găsi această băutură gata preparată în magazinele specializate.

 Pe Internet se găsesc o mulțime de rețete prin care îţi poţi prepara acasă laptele de ovăz. Vei obține o textură şi un gust excelent, un lapte fără lactoză excelent pentru cei care suferă de intoleranţă. Dar ai grijă însă, deoarece contrar ideilor preconcepute, laptele de ovăz nu este chiar „gluten free”. Îl poţi bea, îl poţi pune peste cereale sau îl poţi folosi la gătit. Laptele de ovăz este o foarte bună alternativă la laptele de vacă.

 

În plus, laptele de ovăz este cel mai bun ingredient pentru o mască home-made

  Părul va deveni mai puternic, mai catifelat, mai strălucitor datorită proprietăţilor reparatoare ale laptelui de ovăz. Este e asemenea ideal pentru cele care nu mai vor să folosească pentru părul lor ingrediente nocive. Îl mai poţi folosi pentru a-ţi clăti părul sau îl poţi integra în balsam sau mască.

Categorie: