Cum să reducem grăsimea și excesul de apă

 

Cum să reducem grăsimea și excesul de apă din organism

cum sa reducem grasimea si excesul de apa

 Abdomenul este una din zonele în care grăsimea are tendința să se acumuleze. Odată cu trecerea anilor și retenția de apă are tendința să se instaleze. Stilul de viață, alimentația, lipsa de activitate fizică pot provoca o acumulare de grăsime și/sau lichide ceea ce ne determină să ne umflăm și ne afectează silueta.

 Majoritatea dintre noi căutăm să ardem grăsimile pentru a avea o siluetă mai suplă. Iar toată lumea știe că abdomenul este cea mai dificilă zonă de lucrat. Pentru ca acest lucru să fie posibil, pentru a avea un abdomen plat, fără grăsimi îți vom oferi cele mai bune sfaturi pentru a reduce grăsimea de pe abdomen și retenția de apă.

 

Evită sodiul în exces

 Este foarte important să ții cont de faptul că ar trebui să reduci în mod considerabil consumul de sare și să optezi pentru o altă alternativă pentru asezonarea felurilor de mâncare. Sarea consumată în exces reprezintă una din principalele cauze ale retenției de apă și trebuie să recunoaștem că o consumăm în exces. Trebuie să sporim și consumul alimentelor bogate în potasiu deoarece acesta contrează nivelul de sodiu și contribuie la echilibrarea PH-ului.

 

Fă mai multă mișcare

 Cea mai eficientă modalitate de a reduce grăsimea de pe abdomen și să obții un abdomen plat este prin intermediul exercițiului. Ideal ar fi să faci o ședință de aerobic, de cardio pe care să o completezi cu exerciții abdominale de tonifiere.

 

Bea mai multă apă

 Consumul unui pahar cu apă pe stomacul gol este ideal pentru prevenirea retenției de lichide. În plus, a fost verificat faptul că apa îmbunătățește în mod considerabil funcționarea metabolismului, ceea ce stimulează evacuarea grăsimilor.

 

Consumă mai multe alimente diuretice

 Alimentele diuretice sunt ideale pentru eliminarea lichidelor reținute în organism și a toxinelor care ne pot face să luăm în greutate.

 Ideal ar fi să sporim consumul de alimente diuretice precum ananasul, anghinarea, fisticul, roșiile, sparanghelul.

 

Dormi suficient

 Un obicei atât de simplu dar atât de necesar! Somnul suficient este cheia eliminării grăsimii abdominale și a pierderii în greutate în general. Minim șase ore de somn pe noapte poate stimula producția hormonului cunoscut sub numele de corizol, hormon ce are o influență asupra stocării grăsimii abdominale.

 

Mănâncă bine și sănătos

 Este foarte important să îți schimbi obiceiurile alimentare și să elimini din regimul tău alimentar orice aliment care știi că are un conținut bogat de grăsimi. Drept urmare, trebuie să sporești în mod considerabil consumul de fructe, legume și cereale integrale. De asemenea, este important să repartizezi mesele în cinci sau șase mese pe zi, să mesteci cât mai bine alimentele și să nu sari peste micul dejun sub nicio formă.

 

Categorie: