Beneficiile consumului de castane

 

Beneficiile consumului de castane

Beneficiile consumului de castane

 Puțini dintre noi au avut plăcerea, oportunitatea și de asemenea curiozitatea de a gusta o porție de castane comestibile coapte. Castanele comestibile sunt fructele unei anumite specii de castan, care nu se găsește peste tot în țară. Așadar, castanele se coc la jumătatea lunii octombrie și sunt ideale pentru consum. O mulțime de beneficii aduce o cură de câteva zile de castane organismului uman.

 

Ce conțin castanele?

 Castanele conțin hidrați de carbon, fosfor, lecitină și vitamina C. De asemenea, castanele sunt foarte bogate in proteine, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc și potasiu. O sută de grame de castane coapte au circa 200 de calorii, și asigură o mare parte din necesarul zilnic de proteine. De asemenea, castanele conțin foarte multe vitamine, precum vitaminele din grupul B, vitamina C, vitamina E, dar și fier, magneziu, potasiu, fibre, sodiu, etc.

 

Ce previn și tratează castanele?

 Indirect, aceste minunate fructe au numeroase beneficii asupra sănătății, așadar castanele previn afecțiunile inimii, deoarece sunt foarte sărace în grăsimi, dar au un mare conținut de fibre, lucru care ajută la scăderea colesterolului „rău„ din organism. Cardiacii pot alege castanele comestibile ca o alternativă foarte bună nucilor, alunelor, semințelor de tot felul. Castanele coapte consumate zilnic reduc riscul unui infarct miocardic și al bolilor cardiovasculare.

 De asemenea, castanele sunt ideale tonice pentru sistemul nervos deoarece conțin complexul de vitamine B și magneziul. Așadar, castanele sunt mai degrabă niște antidepresive foarte puternice, recomandate atât adulților cât și copiilor depresivi. Și deliciosul piure de castane revigorează sistemul nervos. Bolile respiratorii frecvente pot fi tratate cu ajutorul unui consum regulat de castane, fie ele coapte sau sub formă de piure, acestea având puterea de a întări sistemul imunitar. În dieta sportivilor castanele se pot introduce cu ușurință deoarece acestea combat oboseala musculară, iar anemicii se pot trata cu ajutorul acestor fructe delicioase, datorită conținutului ridicat de tiamină, sau vitamina B1. Din punct de vedere nutrițional, castanele sunt fructe complexe conținând amidon, zaharuri, acizi grași, flavonoide, principii amare şi proteine.

 

Castanele tratează varicele

 Este bine să știm și faptul că tinctura de castane poate trata în mod eficient varicele, dacă este consumată conform medicului specialist, la nivel intern. Extern, această tinctură se poate aplica pentru a trata afecțiuni precum hemoroizii, varicele și flebitele, sub formă de frecții cu această licoare magică. Nici vinul de castane nu este un preparat fără indicații terapeutice, de vreme ce este indicat ca fiind o băutură tonică folosită în dizenterie, diaree şi malarie. De asemenea, din punct de vedere al afecțiunilor reumatice, acestea pot fi tratate cu ușurință cu ajutorul sâmburilor de castani sălbatici, iar fructele se pot fierbe în apa pentru baie pentru a preveni și trata reumatismul. Așadar, castanele au o mulțime de întrebuințări, sunt un aliment și un medicament grozav si pot trata o serie largă de afecțiuni.